Restaurant Ciel Bleu,
Amsterdam
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
"Zelf ervaren is meer waard dan honderd dingen horen."
Gastvrijheid en gastronomie beginnen beide met het voor Ciel Bleu belangrijkste woord: gast. Het draait immers om u. Hier gaat persoonlijk gastheerschap verder dan de deuren van de keuken: tot in de kleinste details wordt aan uw beleving van de avond gedacht. Pasquinel Kolk, uw gastheer voor de avond, staat daar garant voor.
Culinaire ambitie
Onze gedreven chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman zijn met hun enthousiaste team in staat om u met hun ongeevenaarde creaties een bijzondere ervaring te bieden. Altijd op zoek naar de beste ingredienten, bij voorkeur uit de regio, zijn zij constant bezig nieuwe culinaire hoogstandjes te ontwikkelen. Eerlijke smaken in verrassende combinaties en verfijnde verwerking.
Aandacht voor details
Naast de bijzondere culinaire creaties geniet u van de unieke sfeer, het luxueuze interieur en de bijzondere decoraties die volledig met elkaar in harmonie zijn. Een beleving die wordt versterkt door de onberispelijke bediening. Tot in de puntjes nemen wij letterlijk. Zodat het u aan niets zal ontbreken. Niet voor niets dat Ciel Bleu de trotse bezitter is van twee Michelin-sterren en van Gault Millau 16 punten ontving.
De hemel op aarde
Laat u overweldigen door het imponerende panoramische uitzicht op de 23e etage. Amsterdam ligt aan uw voeten. Voor besloten prive- of zakelijke diners beschikt het restaurant over drie bijzondere ruimtes : de Starlight Room, Salon Panoramique en de Chefs Table.
Gastvrijheid en gastronomie beginnen beide met het voor Ciel Bleu belangrijkste woord: gast. Het draait immers om u. Hier gaat persoonlijk gastheerschap verder dan de deuren van de keuken: tot in de kleinste details wordt aan uw beleving van de avond gedacht. Pasquinel Kolk, uw gastheer voor de avond, staat daar garant voor.
Culinaire ambitie
Onze gedreven chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman zijn met hun enthousiaste team in staat om u met hun ongeevenaarde creaties een bijzondere ervaring te bieden. Altijd op zoek naar de beste ingredienten, bij voorkeur uit de regio, zijn zij constant bezig nieuwe culinaire hoogstandjes te ontwikkelen. Eerlijke smaken in verrassende combinaties en verfijnde verwerking.
Aandacht voor details
Naast de bijzondere culinaire creaties geniet u van de unieke sfeer, het luxueuze interieur en de bijzondere decoraties die volledig met elkaar in harmonie zijn. Een beleving die wordt versterkt door de onberispelijke bediening. Tot in de puntjes nemen wij letterlijk. Zodat het u aan niets zal ontbreken. Niet voor niets dat Ciel Bleu de trotse bezitter is van twee Michelin-sterren en van Gault Millau 16 punten ontving.
De hemel op aarde
Laat u overweldigen door het imponerende panoramische uitzicht op de 23e etage. Amsterdam ligt aan uw voeten. Voor besloten prive- of zakelijke diners beschikt het restaurant over drie bijzondere ruimtes : de Starlight Room, Salon Panoramique en de Chefs Table.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 18:30 tot 22:30 |
Dinsdag | 18:30 tot 22:30 |
Woensdag | 18:30 tot 22:30 |
Donderdag | 18:30 tot 22:30 |
Vrijdag | 18:30 tot 22:30 |
Zaterdag | 18:30 tot 22:30 |
Zondag | 18:30 tot 22:30 |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Klein begin
28,50
€
Eierdopje met bieslook-creme fraiche, roerei en Perle kaviaar
28,50
€
Gepocheerde Royal Cabanon oester Met oestersabayon en Perle kaviaar
Voorgerechten
39,50
€
Drie keer langoustine... "gemarineerd" met rode grapefruit, vanille-zeezout en bospeen "geroosterd" met ganzenlever, bigarreau en witte chocolade "geplet" met zoetzure komkommer en groene curry
35,00
€
Maas-Rijn-IJssel... Tartaar van ossenhaas met kalfszwezerik en Pedro Ximenez sherry, kwarteleitje met cornichons en pain Poilane
29,50
€
Tomaat en komkommer 2010... 15 smaakbelevingen van tomaat en komkommer, op eigenzinnige wijze bereid en gepresenteerd
42,50
€
Ganzenlever... Diverse bereidingen en texturen van ganzenlever en appel
39,50
€
Sint-Jakobsmossel met zwarte truffel... Geroosterde Sint-Jakobsmossel met black venus rijst, Parmezaanse kaas en zwarte truffel
45,00
€
Kreeft en pata negra Joselito... Kreeftenstaart, geweld in basilicumboter met macaroni en truffelroom, gepocheerde eidooier met snippers pata negra en bladgoud. Hoofd voor 72.00
37,50
€
Schotse zalmrug... Van Burns Country Smokehouse met Charolais geitenkaas en mierikswortelcrrme
Hoofdgerechten
65,00
€
Heilbot 2006... Gebakken heilbot, bedekt met kreeft, ganzenlever en zwarte truffel, gesmolten lardo di Colonnata en bitterballetjes van parmezaanse kaas
62,50
€
Zeebaars... Gebakken zeebaars met zeevruchten escabeche-stijl, geroosterde paprika en een nage van saffraan
59,50
€
Skrei... Noord-Atlantische kabeljauw met zwarte truffel en kalfswang, bloemkooltexturen en romige jus van laurierblad
65,00
€
Iers Lam... Lichtgerookte Ierse lamsrug op lage temperatuur gegaard, geserveerd met lamsstoof, knoflookschuim en honingkaramel
59,50
€
Tamme duif... Op het karkas bereide Anjou duif met raz-el-hanout gnocchi, ganzenlever en duxelles van eekhoorntjesbrood met jus van morieljes
59,50
€
Maas-Rijn-IJssel... Ossenhaas met krokant gebakken kalfszwezerik, mousseline van geroosterde bosui met een reductie van kalfsjus en tien specerijen
Kaas
25,00
€
Kaaswagen met bijpassend garnituur De Franse kazen zijn geaffineerd door Philippe Olivier Selectie van Biologische Hollandse boerenkazen
Nagerechten
24,50
€
Zwart 70%... Warme en koude structuren van Valrhona Guanaja chocolade
24,50
€
Peer, Chocolade en Vanille... "Poire Belle Helene" op eigenzinnige wijze bereid en gepresenteerd
24,50
€
Whisky on the Rocks... Krokante gianduja van melkchocolade en pinda, chiboust van sinaasappel, gezouten karamel en sorbet van whisky
24,50
€
Exotisch fruit 2010... "Granaatappel" smeuigm, "Kalamansi" ijskoud. "Ananas" sprankelend, "Lychee" luchtig, "Passie" zalvig "Kiwi" explosief
Vegetarisch menu
72,50
€
Vegetarisch menu €
Tomaat & Komkommer 2010 15 smaakbelevingen van tomaat en komkommer, op eigenzinnige wijze bereid en gepresenteerd
€
Macaroni & Truffel Macaroni en truffelroom met gepocheerde eidooier, schuimige saus van Parmezaanse kaas en vers geschaafde zwarte truffel
€
Aubergine & Feta Mousseline van gepofte aubergines met krokante dimsum van fetakaas en portabella, schuimige saus van mierikswortel en aardappel
€
Zwart 70% Warme en koude structuren van Valrhona Guanaja chocolade
85,00
€
Het menu is uit te breiden naar een 5-gangen diner met de Franse kaaswagen Menu "d`Ete" Alliance
79,50
€
Menu "d`Ete" Alliance 49,50
€
Bijpassend wijnarrangement €
Kreeft & Algen Cannelloni van rode biet, gevuld met kreeft en sorbet van sake, Tempura van kreeft, gelakt in kreeftenkaramel en citroengras, Lauwwarme kreeft met ponzugelei en gemberbier
€
Tarbot & Pata negra Op boerenbrood gebakken tarbot met lardo di Colonnata en pata negra lauwwarme dressing van Amontillado-sherry
€
Lamsrug & Aubergine Ierse lamsrug met een mousseline van gepofte aubergine, ravioli van lamszwezerik en jus van steranijs
€
Pre dessert "Peche Melba" Op eigenzinnige wijze bereid en gepresenteerd
€
Puur, Puur, Puurder Diverse structures van Valrhona Guanaja en frambozen
95,00
€
Dit menu kan met de Franse kaas trolley uitgebreid worden tot een vijfgangen diner 57,50
€
Bijpassend wijnarrangement Menu Ciel Bleu
135,00
€
Menu Ciel Bleu 90,00
€
Bijpassend wijnarrangement €
Oester & Passievrucht Gepocheerde Royal Cabanon oester met crème van mierikswortel, schuim van passievrucht en poeder van lavendel
€
Zeebaars & Kaviaar Tartaar van zeebaars met Perlé kaviaar en roomijs van beurre blanc, crunch van roggebrood en algenkroepoek
€
Sint-Jakobsmossel & Zomertruffel Geroosterde Sint-Jakobsmossel met zomertruffel en kalfswang, creme van knolselderij en witte chocolade
€
Zeetong & Snijbonen Gegrilde zeetong met zoetzuur van peer en jus van snijboontjes
Duif & Ganzenlever
Lichtgerookte Anjou duivenborst met gesmolten ganzenlever, gnocchi`s van raz el hanout en jus van morieljes
€
Rabarber & Bleekselderij Structuren van geweckte rabarber en bleekselderij met vers geschaafde oude-adel-kaas uit de Marienwaerdt
€
"Peche Melba" Op eigenzinnige wijze bereid en gepresenteerd
€
Aloe vera & Verbena Gemarineerd seizoensfruit met crème van aloë vera en sorbet van kalamansi, geserveerd met een soufflé van verbena en vanille
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Ciel Bleu? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Ciel Bleu. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Ciel Bleu. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.