Restaurant The Vinkeles,
Amsterdam
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
The Finest Contemporary Cuisine at The Dylan Hotel Amsterdam
Welkom bij restaurant Vinkeles, gevestigd in The Dylan Hotel Amsterdam. Voorheen vestigde hier de bakkerij van het Rooms Catholieke Armenkantoor. Nu is het de basis van een warm, sfeervol en luxe restaurant aan de Keizersgracht, één van de mooiste grachten van Amsterdam.
De naam Vinkeles is afkomstig van de kunstenaar Reinier Vinkeles. Deze beroemde Amsterdamse graveur en tekenaar leefde van 1741 tot 1816 en maakte in zijn leven een groot aantal indrukwekkende tekeningen en etsen. Ook het 17e-eeuwse pand aan de Keizersgracht waar vandaag The Dylan Amsterdam en restaurant Vinkeles zijn gevestigd, werd vastgelegd in de etsen van Reinier Vinkeles. Restaurant Vinkeles is gesitueerd in de voormalige bakkerij van het Rooms Catholieke Armenkantoor. In 1773 kochten de regenten van Amsterdam het terrein en richtten een katholieke liefdadigheidsinstelling op. Vanaf 1787 werd er brood gebakken in het gebouw. De bakkerij functioneerde tot 1811. Bij herstelwerkzaamheden in 1975 werd de bakkerij ongeschonden aangetroffen. Nu is restaurant Vinkeles er gevestigd.
Dennis Kuipers en zijn team geven een geheel eigen signatuur aan restaurant Vinkeles. Het team deelt met u de passie en voorliefde voor het moois wat de eigentijdse Franse keuken te bieden heeft. Met grote aandacht voor de pure eigen kracht, kleur en smaak van het product.
Welkom bij restaurant Vinkeles, gevestigd in The Dylan Hotel Amsterdam. Voorheen vestigde hier de bakkerij van het Rooms Catholieke Armenkantoor. Nu is het de basis van een warm, sfeervol en luxe restaurant aan de Keizersgracht, één van de mooiste grachten van Amsterdam.
De naam Vinkeles is afkomstig van de kunstenaar Reinier Vinkeles. Deze beroemde Amsterdamse graveur en tekenaar leefde van 1741 tot 1816 en maakte in zijn leven een groot aantal indrukwekkende tekeningen en etsen. Ook het 17e-eeuwse pand aan de Keizersgracht waar vandaag The Dylan Amsterdam en restaurant Vinkeles zijn gevestigd, werd vastgelegd in de etsen van Reinier Vinkeles. Restaurant Vinkeles is gesitueerd in de voormalige bakkerij van het Rooms Catholieke Armenkantoor. In 1773 kochten de regenten van Amsterdam het terrein en richtten een katholieke liefdadigheidsinstelling op. Vanaf 1787 werd er brood gebakken in het gebouw. De bakkerij functioneerde tot 1811. Bij herstelwerkzaamheden in 1975 werd de bakkerij ongeschonden aangetroffen. Nu is restaurant Vinkeles er gevestigd.
Dennis Kuipers en zijn team geven een geheel eigen signatuur aan restaurant Vinkeles. Het team deelt met u de passie en voorliefde voor het moois wat de eigentijdse Franse keuken te bieden heeft. Met grote aandacht voor de pure eigen kracht, kleur en smaak van het product.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 19:00 tot 22:30 |
Dinsdag | 19:00 tot 22:30 |
Woensdag | 19:00 tot 22:30 |
Donderdag | 19:00 tot 22:30 |
Vrijdag | 19:00 tot 22:30 |
Zaterdag | 19:00 tot 22:30 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
24,00
€
Geroosterde langoustines Met kalfsschenkel, gemarineerde tomaatjes, gelei van groene appel en Vadouvan mayonaise
18,00
€
Tartaar van het "Lakenvelder" rund Met ansjovis, gepocheerde eierdooier en mosterd vinaigrette
19,00
€
Rogvleugel Gegaard in kerrie olie met een salade van voorjaarsgroenten, chorizo en koriander
23,00
€
Gemarineerde tonijn in krokant zeewier Met Asetra kaviaar, sorbet van wasabi, gember en basilicum
24,00
€
"Ballottine" Van ganzenlever met krokant ontbijtkoek en karamel van rode biet
14,50
€
Romige soep Van pastinaak met verse rivierkreeft en Iers mos
Seizoensgerecht
29,00
€
Oosterschelde kreeft Met witte asperges, morilles en daslook olie
Hoofdgerechten
26,00
€
Geglaceerde zonnevisfilet Met verse ansjovis, risotto, prei cannelloni en een zachte knoflook jus. Grote verkrijgbaar voor 38.00
22,00
€
Gebakken Schotse Sint Jacobs mosselen In pancetta met pompoen, gegrild eekhoorntjesbrood en brandnetels. Grote verkrijgbaar voor 32.00
34,00
€
Zeeduivel Met makreel, tartaar van tomaat en korenaarasperges, saus van limoen
34,00
€
Lamszadel Filet en nier geroosterd op de "Big green egg" met artisjok en snijbiet, vinaigrette van Argan olie
35,00
€
Dunne lende van Black Agnus rund Met meiraap, gegrilde asperge, raspatat van merg en knoflook, saus "Foyot"
42,00
€
Geroosterde Anjou duif Met cinq-epices en gekonfijte bospeen, jus van het karkas met gedroogde abrikoos
Desserts
12,50
€
Souffle en tartaar Van in specerijen gemarineerde ananas, roomijs van steranijs
12,50
€
Hangop Met gelei van meloen, "Gariquette" aardbei en granite van rose wijn
12,50
€
Chocolade Met basilicum sorbet
12,50
€
"Flaugnarde" Van gedroogd fruit met amandel mousse, papaya en pistache
16,00
€
Uw keuze uit onze selectie Internationale kazen Chef`s signature
95,00
€
Menu 60,00
€
Wijnarrangement €
Langoustine Met kalfsschenkel, gemarineerde tomaatjes, gelei van groene appel en Vadouvan mayonaise
€
Gebakken Schotse Sint Jacobs mosselen In pancetta met pompoen, gegrild eekhoorntjesbrood en brandnetels
Geglaceerde zonnevisfilet
Met verse ansjovis, prei cannelloni en een zachte knoflook jus
€
Lamszadel Filet en nier geroosterd op de "Big green egg"met artisjok en snijbiet, vinaigrette van Argan Olie
€
Anjou duif Met cinq-epices en gekonfijte bospeen, jus van het karkas met gedroogde abrikoos
€
Uw keuze uit onze selectie Internationale kazen €
Hangop Met gelei van meloen, "Gariguette" aardbei en granite van rose wijn
Menu Vinkeles
70,00
€
Menu 37,50
€
Wijnarrangement €
Gemarineerde tonijn In krokant zeewier met Asetra kaviaar
€
Sorbet Van wasabi, gember en basilicum
€
Zeeduivel Met makreel, tartaar van tomaat en korenaarasperges, saus van limoen
€
Dunne lende van Black Agnus rund Met meiraap, gegrilde asperge, raspatat van merg en knoflook, saus "Foyet"
€
Uw keuze van de dessertkaart Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant The Vinkeles? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant The Vinkeles. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant The Vinkeles. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.