Restaurant Sonoy,
Emmeloord
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)

Restaurant Sonoy heet u sinds 25 februari 2009 van harte welkom in het centrum van Emmeloord.
Al van verre ziet u de Poldertoren, waarin restaurant Sonoy is gevestigd, staan. Restaurant Sonoy is modern en warm ingericht en staat voor genieten op 40 meter hoogte. Samen met het mooie uitzicht dat het restaurant u biedt over de gemeente Noordoostpolder, kunt u tijdens lunch of diner genieten van seizoensgebonden, pure en originele gerechten. Dineren in de keuken (tot max.8 personen) of private-dining (10-40 personen) behoort ook tot de mogelijkheden.
In de Poldertoren vindt u daarnaast ook diverse mooie ingerichte ruimtes waar wij uw zakelijke bijeenkomst, uw receptie, feest of partij kunnen verzorgen.
Op de 7e verdieping van de Poldertoren vindt u onze Waterkamer.
De Waterkamer kunt u o.a. reserveren voor een borrel, buffet of diner.
Op de 10e verdieping van de Poldertoren vindt u de Torenkamer.
De Torenkamer kunt u o.a. reserveren voor een vergadering, borrel of buffet.
Wist u dat er in de Poldertoren aparte ruimtes zijn, die bijzonder geschikt zijn voor vergaderingen, opleidingen, cursussen, presentaties en recepties.
Zo kunt u bijvoorbeeld in onze Waterkamer tot 40 personen vergaderen en tot 90 personen een receptie houden.
Al van verre ziet u de Poldertoren, waarin restaurant Sonoy is gevestigd, staan. Restaurant Sonoy is modern en warm ingericht en staat voor genieten op 40 meter hoogte. Samen met het mooie uitzicht dat het restaurant u biedt over de gemeente Noordoostpolder, kunt u tijdens lunch of diner genieten van seizoensgebonden, pure en originele gerechten. Dineren in de keuken (tot max.8 personen) of private-dining (10-40 personen) behoort ook tot de mogelijkheden.
In de Poldertoren vindt u daarnaast ook diverse mooie ingerichte ruimtes waar wij uw zakelijke bijeenkomst, uw receptie, feest of partij kunnen verzorgen.
Op de 7e verdieping van de Poldertoren vindt u onze Waterkamer.
De Waterkamer kunt u o.a. reserveren voor een borrel, buffet of diner.
Op de 10e verdieping van de Poldertoren vindt u de Torenkamer.
De Torenkamer kunt u o.a. reserveren voor een vergadering, borrel of buffet.
Wist u dat er in de Poldertoren aparte ruimtes zijn, die bijzonder geschikt zijn voor vergaderingen, opleidingen, cursussen, presentaties en recepties.
Zo kunt u bijvoorbeeld in onze Waterkamer tot 40 personen vergaderen en tot 90 personen een receptie houden.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 12:00 tot 21:00 |
Woensdag | 12:00 tot 21:00 |
Donderdag | 12:00 tot 21:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 21:00 |
Zaterdag | 12:00 tot 21:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant
PIN
Creditcard



Faciliteiten
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
  |   |
Menukaart
Tasting menu
85,00
€
Onze dagelijkse ambitie en creativiteit verwerkt in een menu €
Voor bij het aperitief Schuim van Hollandse asperge / pikante enoki / aardappel. Kaasbeignet van Reypenaer V.S.O.P. / tomaat / currycrème. Olijvencake / kruidencreme / olijven. Pizza Margherita / mozzarella / pesto
Zilt begin
Zeeuwse oester met structuren van komkommer, vinaigrette en sorbet van Bergamot. Gegrilde tonijn met frisse guinoa en appel, cake van curry met creme van verveine
€
Koningskrab & gamba Salade van koningskrab met zachteitje, asperge en kaviaar, krokantjes van zachtgegaarde gamba met frisse gember gel en een ijskoud pastille van tuinkruiden
Langoustine & iberico
Langoustine geroosterd met krokant Iberico buikspek, tzatziki met bio tomaatje, piccalilliy uitjes, auberginecreme, crispy soja en zure room
€
Ganzenlever Gebakken ganzenlever met sjalot en een creme van peterseliewortel, rabarber en een jus van van roodfruit
€
Schol coquille en kreeft Twee bereidingen van coquille met kreeft en schol, kafir vinaigrette en asperge, texturen van bioworteltjes, kruiden emulsie en een schuim van sereh
€
Noord flevolands lam Zacht gegaarde lamsvlees van de polderdijken met ratatouille emulsie, zoete ui met artisjok, asperge met luchtige dragon, aardappel bâtonnets met paprikamayonaise en lams jus met rode curry en bieslook
€
Keuze Onze selectie van kaas met begeleidende garnituur of een zoet dessert dat dagelijks wisselt van samenstelling
Gangenmenu`s
45,00
€
Alliance Gastronomique 3 Gangen Keuze Lunchmenu 69,00
€
Menu Sonoy 4 Gangen 6,50
€
Wijnen per glas vanaf Voorgerechten
24,00
€
Ganzenlever & granny smith Ganzenlever met Granny Smith ijsje, compôte van pruimen met een crunch van amandel en warme brioche
24,00
€
Rundertartaar Noord Amerikaans Black Angus tartaar, twee bereidingen van Gourmandine aardappel,flinters chorizo en chorizo-mayonaise, piccalilliy uitjes, zoetzure pikkels en pindacrunch
26,00
€
Langoustine & iberico Langoustine geroosterd met krokant Iberico buikspek, tzatziki met bio tomaatje, piccalilliy uitjes, auberginecrème, crispy soja en zure room
26,00
€
Kreeft & Coquille Een creme van asperge met een salade van kreeft en asperge, structuren van coquille en frisse komkommer, met een ijspastille van olijfolie en yuzu en een emulsie van kervel en citroenmelisse
26,00
€
Noordzeekrab Noordzeekrabsalade met zachteitje, asperge en kaviaar, krokantjes van zachtgegaarde gamba met frisse gember gel en een ijskoud pastille van tuinkruiden
24,00
€
Iberico spek & eidooier Oosters gemarineerd Iberico buikspek met zachte eidooier, kruiden sabayon, Hollandse asperge, en bouillon van gevogelte met aroma van gember, asperge en krokant spek
Visbereidingen
42,00
€
Oosterschelde kreeft & schol en coquille Gegrillde en gewelde Oosterschelde kreeft twee bereidingen van coquille, schol, kafir vinaigrette en asperge, texturen van bioworteltjes, kruiden emulsie en een schuim van sereh
42,00
€
Tarbotfilet & langoustine Gegrillde tarbotfilet met een creme van spinazie, Hollandse asperge met roerei en beurre noisette, zacht gegaarde aardappel met langoustine en luchtige dragon
38,00
€
Zeebaars & schelpdiertjes Zeebaarsfilet met Hollandse asperge en een sabayon van chardonnayazijn en appart geserveerd een crème van aardappel, romesco en artisjok met schelpdiertjes en curryschuim
Vleesbereidingen
38,00
€
Black angus Black Angus filet met sjalot, sesam shiitakes en ganzenlever, creme van doperwten en mint, Hollandse asperge met Parmazaansabayon en ossenstaart ravioli met saliejus
38,00
€
Anjou duif royal Anjou duiffilet Royal met een Nem van het boutje, gratin van koolrabi, structuren van rodebiet, in olijfolie gegaarde aardappel met Maldon zeezout, luchtige sherry en eigen jus
38,00
€
Ganzenlever & pekingeend Gebakken ganzenlever en sjalot met een creme van peterseliewortel, eendfilet Peking style met Japanse paddestoeltjes, rabarber en jus van roodfruit
Nagerechten
15,00
€
Kaassoorten Onze kaasselectie met begeleidende garnituur
15,00
€
Frambozen Cremeux van limoen met eiwitschuim en frambozen, amandelcrunch, gel van framboos en limoen met serehijs
15,00
€
Pina colada Warme chocoladeschuim met kokos en ananas, milkshake van Bali rum en kokosijs
15,00
€
Chocolade crumbel Chocolade amandel crumbel, spongcake en caramel van whiskey met chocolade sorbet, custard van chocolade en dikke room
15,00
€
Exotische fruit Exotische fruit met sorbetijs van multivruchten en spongcake van banaan, gel van gember en limoen en yoghurtroom
15,00
€
Aardbeien & yoghurt Lambada aardbeien met yoghurtcrème en een jam van passievruchten, gel van sereh en sorbetijs van rabarber
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Sonoy? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Sonoy. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Sonoy. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.