Grand Restaurant Karel V,
Utrecht
Restaurants » Hotel & sauna

In de historische binnenstad opende Grand Hotel Karel V in 1998 haar deuren in een van Utrechts meest karakteristieke monumenten. En met succes. Sinds de opening vinden jaarlijks vele hotelgasten en zakenmensen de weg naar het Geertebolwerk voor een overnachting of langer in een van de prachtige hotelkamers en suites. Overigens, steeds vaker gecombineerd met een zakelijke of feestelijke bijeenkomst in een van de 13 monumentale zalen. Uiteraard zijn alle kamers, suites en zalen stijlvol en goed geoutilleerd ingericht. Precies zoals u van een vijfsterrenhotel mag verwachten.
Voor meer informatie over de service, arrangementen, mogelijkheden, prijsindicaties en offertes verwijzen wij u graag door naar de Grand Hotel Karel V website.
Het beste van het beste met het mooiste van het mooiste. Serveren op sterniveau betekent het maximale halen uit producten en de mensen waarmee we werken. Omdat onze Chef zich volledig moet kunnen concentreren op de culinaire signatuur van Grand Restaurant Karel V, is ondersteuning, samenwerking, contact en communicatie binnen en buiten de keuken een must. Hoe dat gebeurt? Chef de Cuisine Jeroen Robberegt en Maitre en Sommelier Johan Kragtwijk geven u graag een kijkje in hun keuken.
Het restaurant is gevestigd in de voormalige refter van het gebouw, waar de kloosterlingen vroeger zwijgend aten en waar nu geanimeerde tafelgesprekken klinken. In het restaurant proeft u de rijke historie. Keizer Karel V heeft zich hier gewarmd aan de haard waarop trots het keizerlijk wapen, de tweekoppige adelaar, prijkt. In het door de kunstenares Irene van Vlijmen vervaardigde glasmozaiek eren we op eigentijdse wijze Karel V als naamgever van dit restaurant. De stijl van het kunstwerk sluit aan bij de rest van de in empirische stijl ingerichte zaal.
Voor meer informatie over de service, arrangementen, mogelijkheden, prijsindicaties en offertes verwijzen wij u graag door naar de Grand Hotel Karel V website.
Het beste van het beste met het mooiste van het mooiste. Serveren op sterniveau betekent het maximale halen uit producten en de mensen waarmee we werken. Omdat onze Chef zich volledig moet kunnen concentreren op de culinaire signatuur van Grand Restaurant Karel V, is ondersteuning, samenwerking, contact en communicatie binnen en buiten de keuken een must. Hoe dat gebeurt? Chef de Cuisine Jeroen Robberegt en Maitre en Sommelier Johan Kragtwijk geven u graag een kijkje in hun keuken.
Het restaurant is gevestigd in de voormalige refter van het gebouw, waar de kloosterlingen vroeger zwijgend aten en waar nu geanimeerde tafelgesprekken klinken. In het restaurant proeft u de rijke historie. Keizer Karel V heeft zich hier gewarmd aan de haard waarop trots het keizerlijk wapen, de tweekoppige adelaar, prijkt. In het door de kunstenares Irene van Vlijmen vervaardigde glasmozaiek eren we op eigentijdse wijze Karel V als naamgever van dit restaurant. De stijl van het kunstwerk sluit aan bij de rest van de in empirische stijl ingerichte zaal.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | 18:00 tot 22:00 |
Dinsdag | 18:00 tot 22:00 |
Woensdag | 18:00 tot 22:00 |
Donderdag | 18:00 tot 22:00 |
Vrijdag | 18:00 tot 22:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 22:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant
PIN
Creditcard



Faciliteiten
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
  |   |
Menukaart
Voorgaand...
36,00
€
Noordzee krab & "oosterse" gazpacho Als salade met komkommer, hartige kletskop van gezouten citroen met een "oosterse" gazpacho
38,00
€
Gasconne rund & gillardeau oester Fijn gemalen van "de Lindenhoff", kwartel dooier en twee bereidingen van gillardeau oester
32,00
€
Varken & laurier Als marbre met de wang, lever, filet en gedroogde ham in een gelei van laurier
32,00
€
Makreel & venkel Rauw als salade, bloemkool en Iranese "Oscietra" kaviaar, heldere bouillon van venkel
Uit het water...
32,00
€
Heilbot & witte chocolade Zacht gegaard met oregano, soorten selderij en een jus van langoustine met witte chocolade
31,00
€
Kabeljauw & steranijs Gepocheerd in mangalica vet met steranijs, "Pink Fir" aardappel en een jus van octopus
31,00
€
Zeeduivel & zoete knoflook Gepikeerd met gezouten citroen, fijn gesneden garnalen met gezoete knoflook en eigen jus
Van het land...
46,00
€
Kalfszwezerik & kreeft Geglaceerd met kreeftencoulis, zachte gegaarde kreeft met morilles, gebakken soldaatje en truffel
45,00
€
Aubrac rund & snijbonen Gebraden lende, bruine sjalottencompote, huisgemaakte friet en een bearnaise van snijbonen met truffel
43,00
€
Lamszadel & yoghurt Op de barbecue geroosterd, stoofvlees van de nek als "salade" met zeesla, jus van yoghurt
40,00
€
Boseend & vadouvan Bereid met vadouvan en Japanse gember, creme van leliebollen met een vinaigrette van meiknol en piment
De kaas... en wijn
19,50
€
Kaas & brood De kazen zijn afkomstig van boerderij "de Lindenhoff"; geserveerd met ongerezen brood uit Sicilie
82,50
€
1991 Quinta de Vargellas, Vintage, Taylor`s Per half flesje
19,50
€
Langres & "zomerse" zuurkool Als creme tussen gebakken brioche met radijs en groene appel, fris van "zomerse" zuurkool
11,50
€
2002 Riesling Spatlese, Eitelsbacher Karthauserhofberg, Mosel-Saar-Ruwer, Trier Per glas
17,50
€
Lady`s blue & chocolade Als "magnum" geserveerd
10,75
€
2007 Carmes de Rieussec, Sauternes Per glas
Johan Kragtwijk & Mirck Klerk - Sommeliers
Het zoet
16,50
€
Framboos & Vanille "Madagaskar" Vers en als macaron met mousse van vanille uit Madagaskar
16,50
€
Rabarber & gember Gekonfijt met gekookt eiwitschuim, creme van sinaasappel en gember
16,50
€
Aardbei & witte chocolade Als "ontbijt met gesuikerde muesli yoghurt" gevuld in een bal van witte chocolade
16,50
€
Hibiscus & karnemelk Als souffle met sorbet van karnemelk met rozen
14,50
€
Room & sorbets Dagelijks vers gedraaid room- en sorbetijs
Bart La Grouw - Patissier
Menu Commandeurs
Te bestellen per tafel
Noordzee krab & "oosterse" gazpacho
Als salade met komkommer, hartige kletskop van gezouten citroen met een "oosterse" gazpacho
* 2007 Grauburgunder, Muschelkalk, spatlese trocken, Theo Mingus, Pfalz
Zeeduivel & zoete knoflook
Gepikeerd met gezouten citroen, fijn gesneden garnalen met gezoete knoflook en eigen jus
* 2007 Pouilly Fuisse, Domaine Couturier
Kalfszwezerik & kreeft
Geglaceerd met kreeftencoulis, zachtgegaarde kreeft met morilles, gebakken soldaatjes en truffel
* 2007 Weingut Knipser, Rose trocken, Pfalz
Aardbei & witte chocolade
Als "ontbijt met gesuikerde muesli yoghurt" gevuld in een bal van witte chocolade
* 2007 Carmes de Rieussec, Sauternes
15,00
€
Eventueel uit te breiden met een kaas assortiment van "de Lindenhoff", uit Baambrugge Supplement prijs
95,00
€
Menu 4 gangen 39,50
€
Wijnarrangement op basis van 4 glazen Grand Menu Karel V
Te bestellen per tafel
Makreel & venkel
Rauw als salade, bloemkool en Iranese "Oscietra" kaviaar, heldere bouillon van venkel
* 2008 Valserrano, Rioja Blanco, Barrel Fermented
Varken & laurier
Als marbre met de wang, lever, filet en gedroogde ham in een gelei van laurier
* 2007 Grauburgunder, Muschelkalk, spätlese trocken, Theo Mingus Pfalz
Kabeljauw & steranijs
Gepocheerd in mangalica vet met steranijs, "Pink Fir" aardappel en een jus van octopus
* 2007 Chateauneuf du Pape blanc, Chateau Fortia
Bos eend & vadouvan
Bereid met vadouvan en Japanse gember, creme van leliebollen en een vinaigrette van meiknol en piment
* 2007 Vizcarra Crianza, Ribera del Duero
Langres & "zomers" zuurkool
Als creme tussen gebakken brioche met radijs en groene appel, fris van "zomerse" zuurkool
* 2002 Riesling Spatlese, Eitelsbacher Karthauserhofberg, Mosel-Saar-Ruwer, Trier
Hibiscus & karnemelk
Als souffle met sorbet van karnemelk met rozen
* 2009 Xyris Frizzante, Lacrima di Morro d`Alba
87,50
€
Menu 6 gangen 45,50
€
Wijnarrangement op basis van 6 glazen Menu Plus Oltre
Te bestellen per tafel
Gasconne rund & gillardeau oester
Fijn gemalen van "de Lindenhoff", kwartel dooier en twee bereidingen van gillardeau oester
* 2008 "El Grifo", MalvasÃa seco, Lanzarote
Heilbot & witte chocolade
Zacht gegaard met oregano, soorten selderij en een jus van langoustine met witte chocolade
* 2007 Salmariano, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marotti Campi
Lamszadel & yoghurt
Op de barbecue geroosterd, stoofvlees van de nek als "salade" met zeesla en jus van yoghurt
* 2007 Vizcarra Crianza, Ribera del Duero
Framboos & Vanille "Madagaskar"
Vers en als macaron met mousse van vanille uit Madagaskar
* 2009 Xyris Frizzante, Lacrima di Morro d`Alba
15,00
€
Eventueel uit te breiden met Een kaas assortiment van "de Lindenhoff", uit Baambrugge Supplement prijs
69,50
€
Menu 4 gangen 34,50
€
Wijnarrangement op basis van 4 glazen Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Grand Restaurant Karel V? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Grand Restaurant Karel V. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Grand Restaurant Karel V. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.