restaurant Herberg De Witte Gans,
Dalfsen
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
In de bossen bij Dalfsen, op tien minuten afstand van Zwolle ligt Herberg de Witte Gans.
Buiten scharrelen de ganzen rondom de Herberg, binnen brandt de openhaard. In dit restaurant met rustieke uitstraling kunt u genieten van gerechten uit de Franse en Mediterraanse keuken. Voor deze gerechten gebruiken de koks hoofdzakelijk verse producten.
Herberg de Witte Gans kan uitstekend dienen als startpunt voor uw fiets- of wandeltocht, waarbij u uw auto kunt parkeren op onze ruime eigen parkeerplaats. Na uw activiteit kunt u de dag afsluiten met een goed diner in ons restaurant.
Lunch op afspraak
Hemelvaartsdag zijn wij vanaf 11.00 uur geopend.
Ook 1e én 2e pinksterdag bent u welkom vanaf 11.00 uur
Buiten scharrelen de ganzen rondom de Herberg, binnen brandt de openhaard. In dit restaurant met rustieke uitstraling kunt u genieten van gerechten uit de Franse en Mediterraanse keuken. Voor deze gerechten gebruiken de koks hoofdzakelijk verse producten.
Herberg de Witte Gans kan uitstekend dienen als startpunt voor uw fiets- of wandeltocht, waarbij u uw auto kunt parkeren op onze ruime eigen parkeerplaats. Na uw activiteit kunt u de dag afsluiten met een goed diner in ons restaurant.
Lunch op afspraak
Hemelvaartsdag zijn wij vanaf 11.00 uur geopend.
Ook 1e én 2e pinksterdag bent u welkom vanaf 11.00 uur
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | 17:00 tot |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 17:00 tot |
Donderdag | 17:00 tot |
Vrijdag | 17:00 tot |
Zaterdag | 17:00 tot |
Zondag | 17:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten en soepen
18,50
€
SALADE VAN KREEFT verse kreeft met gebakken langoustines en krokante kreeftenravioli
10,50
€
GEITENKAAS canneloni van rode biet met geitenkaas gevuld en een kroketje van geitenkaas met salade van rode biet
14,50
€
PROEVERIJ VAN RUND een carpaccio, een runderbouillon en steak tartare met truffelmayonaise en een gebakken kwarteleitje
5,50
€
HELDERE RUNDERBOUILLON met fijne groenten en tuinkruiden
8,50
€
ROMIGE KREEFTENSOEP met hollandse garnalen
13,50
€
CLUBSANDWICH met gerookte zalm, hollandse garnalen ei en gedroogde tomaat
14,50
€
COQUILLE S gebakken coquilles met kruidenrisotto, wortellinten en limoenmayonaise
13,50
€
SALADE DE PANHOF van gedroogde ham uit de streek met groene asperges en sharonfruit
Hoofdgerechten
20,50
€
GEGRILDE ZEEBAARS met couscous, gebakken coquilles en hollandaise saus
22,50
€
HELE OF HALVE KREEFT met inktvispasta, saffraanaardappel, zeekraal en kreeftensaus. Meer prijs 15,00 euro.
20,50
€
VELUWSE EENDENBORST gerookt en gebakken met een hamburgertje van eendenlever en rode wijnsaus
23,50
€
LAMSDUO lamsrack en zacht gegaarde lamsnek met auberginesalsa en tijmsaus
24,50
€
KALFSSUKADE langzaam gegaard en daarna gebakken met zwezerik en een saus van tomaat en basilicum
28,50
€
OSSENHAASMEDAILLON met gebakken eendenlever, aardappelrosti en madeirasaus
Nagerechten
8,50
€
KALTER AARDBEIEN UIT IJSSELMUIDEN soepje van aardbeien met witte chocolademousse, pure chocoladetaart en sorbetijs van aardbei
8,00
€
CREATIE VAN KNAPENVELDER YOGHURT & FRAMBOOS canneloni van framboos en hangop, bavarois en yoghurtijs
8,00
€
CREME BRULEE VAN CITROENGRAS met een salade van meloen en mascarponeijs
10,00
€
GRAND DESSERT een variatie van diverse kleine nagerechten
9,00
€
KAASPLATEAU een selectie van de franse topaffineur Hennart en van kaasboerderij de Heileuver
Ganzenmenu
33,50
€
drie-gangen Een wisselend menu van verse producten. Het bedieningsteam kan dit menu aan het begin van de avond toelichten. Of het kan een verrassing blijven waarbij uw gasten uiteraard vantevoren kunnen aangeven of zij bepaalde ingredienten niet lusten of mogen eten.
41,00
€
vier-gangen Een wisselend menu van verse producten. Het bedieningsteam kan dit menu aan het begin van de avond toelichten. Of het kan een verrassing blijven waarbij uw gasten uiteraard vantevoren kunnen aangeven of zij bepaalde ingredienten niet lusten of mogen eten.
45,00
€
vijf-gangen Een wisselend menu van verse producten. Het bedieningsteam kan dit menu aan het begin van de avond toelichten. Of het kan een verrassing blijven waarbij uw gasten uiteraard vantevoren kunnen aangeven of zij bepaalde ingredienten niet lusten of mogen eten.
KEUZEMENU 3 GANGEN 35,00 euro per menu.
€
voorgerecht: SALADE VAN GEROOKTE ZALM met gebakken gamba s en basilicummayonaise
€
voorgerecht: SALADE DE PANHOF van gedroogde ham uit de streek met groene asperges en sharonfruit
€
hoofdgerecht: ZEEBAARS met couscous en hollandaise saus
€
hoofdgerecht: VELUWSE EENDENBORST licht gerookt en daarna gebakken met een rode wijnsaus
€
nagerecht: CREME BRULEE VAN CITROENGRAS met een salade van meloen en mascarponeijs
€
nagerecht: CREATIE VAN HET KEUKENTEAM Lunchgerechten
5,00
€
ZWOLSE MOSTERDSOEP licht gebonden soep van Zwolse mosterd
5,50
€
HELDERE LAMSBOUILLON met lamsham en fijne groenten
5,25
€
PANINI gegrild broodje met kloosterham, tomatentapenade, salade en jonge kaas
7,50
€
3 X SANDWICH met ham, kaas en gerookte zalm
9,00
€
ROEREI VAN EIGEN ERF met gerookte zalm en toast
10,50
€
GEITENKAASDUO krokant bladerdeegtaartje met geitenkaas en een kroketje van geitenkaas met tomatentapenade
12,00
€
GANZENBORD goed gevuld bord met 6 heerlijke hapjes. Onze topper!
12,50
€
SALLANDSE ASPERGES & KLOOSTERHAM met hollandaisesaus en aardappeltjes
31,00
€
Drie-gangen luchmenu 9,00
€
KAASPLATEAU verschillende soorten kaas van de franse topaffineur Hennart en van kaasboerderij de Heileuver
VOOR BIJ DE KOFFIE
2,50
€
HUISGEMAAKTE APPELTAART met slagroom / zonder slagroom. Meer prijs 0,25 euro.
3,50
€
HEMELSE CHOCOLADETAART met slagroom
4,75
€
WARME WAFEL met verse aardbeien en slagroom
VOOR BIJ DE BORREL
2,50
€
PORTIE OLIJVEN 3,50
€
PORTIE KAAS van kaasboerderij Heileuver, Dalmsholte
3,50
€
PORTIE WORST van ambachtelijke franse worstsoorten
4,50
€
BITTERBALLEN 8 stuks van Kwekkeboom
10,50
€
BITTERGARNITUUR kaas, worst en bitterballen
IJSCOUPES
6,50
€
COUPE ZOMERKONINKJES vanilleijs, verse aarbeien en slagroom
7,00
€
COUPE WITTE GANS diverse soorten sorbetijs met ver fruit en slagroom
7,00
€
COUP PUUR & PISANG bananenijs, chocoladeijs met banaan, chocolade en slagroom
WITTE HUISWIJNEN
3,50
€
Val Joanis, Chardonnay Ugni Blanc, Vaucluse 2008 Per fles 17,50 euro.
4,50
€
Pentio, Verdejo, Rueda 2008 Per fles 22,50 euro.
RODE HUISWIJNEN
3,75
€
Beau Chene, Pinot Noir, Languedoc 2008 Per fles 18,50 euro.
4,50
€
De Waal, Young Vines Shiraz, Stellenbosch 2007 Per fles 22,50 euro.
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij restaurant Herberg De Witte Gans? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar restaurant Herberg De Witte Gans. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar restaurant Herberg De Witte Gans. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.