Apicius,
Castricum
Restaurants » Hollands
Chef-kok is Thorvald. Hij heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten wel als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingredienten goed laat uitkomen.
Gaylord en staf worden alomgeprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticitiet in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Dat de samenwerking van Thorvald en Gaylord meer is dan de som der delen wordt door de nationale en internationale culinaire pers onderschreven. Michelin plaatst 2 sterren voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau kent 17 punten toe en onderscheidde Gaylord in 2009 zelfs met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigeuze wijnvakblad De Winespectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellenc toekenden. Voor hun wijn-spijscombinaties ontving Apicius de Penfolds Culinary Trophy.
RESTAURANT APICIUS IS GEHEEL ROOKVRIJ
LUNCH SERVEREN WIJ VAN 12.00 UUR TOT 14.00 UUR
Gaylord en staf worden alomgeprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticitiet in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Dat de samenwerking van Thorvald en Gaylord meer is dan de som der delen wordt door de nationale en internationale culinaire pers onderschreven. Michelin plaatst 2 sterren voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau kent 17 punten toe en onderscheidde Gaylord in 2009 zelfs met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigeuze wijnvakblad De Winespectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellenc toekenden. Voor hun wijn-spijscombinaties ontving Apicius de Penfolds Culinary Trophy.
RESTAURANT APICIUS IS GEHEEL ROOKVRIJ
LUNCH SERVEREN WIJ VAN 12.00 UUR TOT 14.00 UUR
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 18:00 tot 21:00 |
Woensdag | 18:00 tot 21:00 |
Donderdag | 18:00 tot 21:00 |
Vrijdag | 18:00 tot 21:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 21:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
25,00
€
ZEEDUIVEL & LANGOUSTINES ZEEDUIVEL DUN GESNEDEN MET KROKANTE LANGOUSTINES FRISSE KRUIDEN EN VINAIGRETTE VAN APPEL, BIESLOOK EN MERG
18,00
€
SCHOTSE ZALM A LA MINUTE GEMARINEERD MET RODE KERRIE SPICY GRANNY SMITH EN KROKANTE BOSUITJES
20,00
€
GANZENLEVER TERRINE VAN GANZENLEVERS MET BOERENJONGENS VAN VAN WEES REDUCTIE VAN BALSAMICO EN WARME BOTERBRIOCHE
25,00
€
EUROPESE KREEFT & WAGYU RUND DIVERSE BEREIDINGEN VAN KREEFT EN PEKELVLEES VAN WAGYU RUND FRISSE KRUIDEN EN AVOCADO
18,00
€
RUNDERMUIS TARTAAR VAN RUNDERMUIS EN GEMARINEERDE RETTICH RAUWE GANZENLEVER, KROKANTE PARMEZAAN EN GEFRITUURDE UITJES
Soepen
15,00
€
BISQUE LICHT GEBONDEN KREEFTENSOEP
15,00
€
OSSENSTAART & GANZENLEVER ALS ROULEAU ZACHT GEBAKKEN HELDERE BOUILLON MET IETS SHERRY EN AROMATEN TRUFFEL VAN HET MOMENT
Visgerechten
35,00
€
ZEEBAARS IN OLIJFOLIE OP DE HUID BEREID POMMES SOUFFLEES MET ANSJOVIS EN GEKONFIJTE TOMAAT LICHTE JUS MET VADOUVAN SPECERIJEN
49,00
€
TARBOT UIT DE OVEN MET TOMAAT, GENTSE MOSTERD EN BASILICUMKORSTJE GROENTES IN DRAGONROOM KRIEL VAN ECHT BAKKUMS GROENWERK HOLLANDAISE SAUS
45,00
€
COQUILLES SAINT JACQUES GEBAKKEN A LA MEUNIERE CITROENBOONTJES UIT EGMOND-BINNEN VINAIGRETTE VAN SCHEERMESSEN EN GEROOKTE AALFILET
Vleesgerechten
40,00
€
IERSE OSSENHAAS IERSE OSSENHAAS BONNE FEMME GARNITUUR OP ONZE WIJZE KORTE JUS VAN RODE WIJN
45,00
€
HERTENKALF FILET UIT DE OVEN MET HERFSTKRUIM JUS VAN SANCTI ADALBERTI MIRACULUM NOVUM EGMONDSE TRIPEL AARDPEER EN DAUPHINE AARDAPPELTJES
90,00
€
POULET NOIR POULET NOIR UIT DE OVEN GEBAKKEN WITLOF, VERSE LINGUINI EN WINTERTRUFFEL TRUFFELROOM EN LICHTE GEVOGELTEJUS. (TWEE PERSONEN)
Plaisirs de la table
55,00
€
TONIJN & OESTERS TONIJN GESERVEERD ALS TARTAAR MET RETTICH OESTERS IN TEMPURA GEBAKKEN, SOJA GELEI EN FRISSE KRUIDEN
55,00
€
KONIJN FILET GELAKT MET HONING VAN TEXEL EN HAZELNOOTJES GETRUFEERDE CREPE MET SPIEGELEI SCHUIM VAN EEKHOORNTJES BROOD EN LICHT GEROOKTE PECORINO
55,00
€
PETIT GRAND DESSERT DAGELIJKS WISSELENDE LICHTE KEUZE VAN ONZE PATISSIER
WISSELEND VIJF OF ZES GANGEN MENU GEINSPIREERD
70,00
€
VIJF GANGEN 80,00
€
ZES GANGEN Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Apicius? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Apicius. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Apicius. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.