Restaurant De Gastronoom,
Harlingen
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Eten bij Marco
"De Gastronoom is een culinaire sensatie. Een belevenis voor mijn gasten, elke dag weer. Wat kan, maak ik zelf. Ik kook en rook, bak en braad, sudder, stoom en stoof, pocheer, sauteer, aromatiseer, pureer en mix dat het een lieve (en ongelooflijk smakelijke) lust is. Mijn collega's beloonden mij daarvoor met de Gouden Koksmuts. Mijn gast proeft wat ik lekker vind. En geniet. Daar geniet ik van."
Marco Poldervaart
Restaurant De Gastronoom, Harlingen
"De Gastronoom is een culinaire sensatie. Een belevenis voor mijn gasten, elke dag weer. Wat kan, maak ik zelf. Ik kook en rook, bak en braad, sudder, stoom en stoof, pocheer, sauteer, aromatiseer, pureer en mix dat het een lieve (en ongelooflijk smakelijke) lust is. Mijn collega's beloonden mij daarvoor met de Gouden Koksmuts. Mijn gast proeft wat ik lekker vind. En geniet. Daar geniet ik van."
Marco Poldervaart
Restaurant De Gastronoom, Harlingen
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 12:00 tot |
Dinsdag | 12:00 tot |
Woensdag | 12:00 tot |
Donderdag | 12:00 tot |
Vrijdag | 12:00 tot |
Zaterdag | 12:00 tot |
Zondag | 18:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Menu Gastronoom JRE
Zeeduivel & Thaise curry
Carpaccio van zeeduivel, met bieslookcrème, limoendressing, krokante rijst en Thaise curry
Langoustines (Lemmer 62)
Geroosterde langoustines uit de Noordzee van de "laatste trek", buikspek basmatirijst en schuimige saus van langoustines
Boeren houtduif
Filet van boeren houtduif, op karkas gebraden met linzen en "Marokkaanse" snert en krachtige jus van Fryske droge worst
Hertenrugfilet
Gebraden hertenrugfilet met knolselderij, rode kool schijf, piccalilly, herfstgroenten en wildjus
Selectie van de kaaswagen
Abrikoos
Bavarois van abrikoos, espuma van dragon, sorbet van abrikoos, sesam en granite van abrikoos met pedro ximenez
39,00
€
3 gangen... 21,00
€
wijnarrangement... 48,00
€
4 gangen... 28,00
€
wijnarrangement... 57,00
€
5 gangen... 35,00
€
wijnarrangement... 66,00
€
6 gangen... 42,00
€
wijnarrangement... Verrassingsmenu
Verrassingsmenu
Dit menu wordt bepaald door de aanvoer van verse ingrediënten en daarom per dag samengesteld. Aan u de keus of u het leuk vindt om verrast te worden. Het aantal gangen bepaalt u zelf vanaf drie tot maximaal acht. De prijs en de grootte van de gerechten hangt uiteraard af van het aantal gangen dat u wenst.
39,00
€
3 gangen 48,00
€
4 gangen 57,00
€
5 gangen 66,00
€
6 gangen 75,00
€
7 gangen 84,00
€
8 gangen 7,00
€
wijnarrangement per gang Voorgerechten
18,75
€
Oesters 3 x van het Wad Oester met gember en donker bier, oester met gemarineerde komkommer, oester met citrus en champagne granite
21,50
€
Langoustine & Noordzee krab Gebakken langoustines met salade van Noordzee krab, Granny smit, krokante meloen en bouillon van krab
18,75
€
Reegeit en lever Terrine van gerookte reegeit en eendenlever, spare rib van wild zwijn, chutney van pompoen en perenstroop
14,75
€
Rode biet, appel en augurk Gemarineerde biet met appel, sorbet van augurk, "aardappelkaantjes" BBQ mayonaise en salade
Hoofdgerechten
36,50
€
Noordzee -tong en kreeft Op de graat gebakken Noordzee tong met jus van gerookte paling klassieke paupiette "de sole" met Noorse kreeft en hollandaise saus
37,50
€
Tarbot Filet van Noordzee tarbot met creme van doperwten, compote van tomaat, spinazie en visjus
34,50
€
Tournedos Klassieke rundertournedos, triple cooked potato, Paddenstoelen, gebakken eendenlever en kalfsjus
32,50
€
Wilde eend Filet van wilde eend, op karkas bereid, gekonfijte eendenbout, rode biet uit zoutkorst, herfstgroenten en wildjus
29,50
€
Iberico speenvarken Gebraden filet van Iberico speenvarken, cassoulet van linzen krokante vang en jus van Friese worst
Desserts
Bramen, Limoen en witte chocola
Mousse van bramen, parfait van limoen, chocoladebros, "bramenbom" creme van limoenschil
Banaan, honing, rozijnen en specerijen
Parfait van honing, madeleine van banaan, specerijenthee, gnochi`s van Pedro ximenez, sultana`s, bananencreme en gelei van amaretto
De chocoladebol
Pure chocoladebol gevuld met roomijs van Illy-koffie en Zwitserse vanillecreme met amandel crumble geserveerd met warm taartje van pure chocola
Grand dessert...
Compleet assortiment van onze dessertkaart geserveerd in 2 gangen (meerprijs 5 euro)
Bijzondere kaasjes
Kaas uit onze Provincie en de rest van Europa, met een kaasgerecht uit de keuken (meerprijs 4 euro)
10,00
€
Per dessert Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant De Gastronoom? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant De Gastronoom. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant De Gastronoom. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.