Katseveer,
Wilhelminadorp
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Leuk dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. Wij laten u via onze site alvast kennis maken met ons restaurant en hopen dan ook dat u net zo enthousiast bent of wordt als wij 5 jaar geleden. Wij hebben toen ons hart verpand aan dit prachtige restaurant op een adembenemend mooie locatie met ieder seizoen een fantastisch mooi uitzicht over de Wilhelminapolder en de Oosterschelde. Elk seizoen biedt zijn eigen (streek)producten die Rutger omtovert tot fabuleuze smaakvolle topgerechtjes. Kijk en geniet en hopelijk mogen wij u binnenkort in ons restaurant ontvangen.
Culinaire groet, Rutger en Jessica van der Weel.
Het veerhuis van Katseveer is onomstotelijk verbonden met een veerdienst die waarschijnlijk al dateert uit de Middeleeuwen. De eerste verbinding bestond uit een veerdienst tussen Zuid- Beveland (Katseveer) en Noord Beveland ( Annapolder). Rond 1825 werd de halte Katseveer opgenomen in de Stoombootdienst Middelburg - Rotterdam....Klik hier voor de volledige tekst.
In november 2003 namen wij het over. We bouwden de kwaliteiten van het restaurant verder uit, wat na 2 jaar in november 2005 bekrachtigd werd met een Michelinster. En we zullen er alles aan doen om deze, wanneer u ons weer bezoekt, op een prettige en smakelijke wijze levendig te houden.
In Restaurant Katseveer zorgen wij dat u zich direct thuisvoelt. En niet alleen door het aperitief. Ook door de behaaglijke sfeer en het schitterende uitzicht over de Oosterschelde. Ons restaurant biedt plaats aan 25 couverts a la carte en groepen tot maximaal 40 personen.
`s Zomers, bij mooi weer, is het terras opgedekt en kan er zowel geluncht als gedineerd worden in de sublieme atmosfeer van de Oosterschelde. Wij, Rutger van der Weel en Jessica van der Weel-Brasser, zullen u en uw tafelgenoten, zomer en winter, een onvergetelijke lunch/diner bezorgen.
Culinaire groet, Rutger en Jessica van der Weel.
Het veerhuis van Katseveer is onomstotelijk verbonden met een veerdienst die waarschijnlijk al dateert uit de Middeleeuwen. De eerste verbinding bestond uit een veerdienst tussen Zuid- Beveland (Katseveer) en Noord Beveland ( Annapolder). Rond 1825 werd de halte Katseveer opgenomen in de Stoombootdienst Middelburg - Rotterdam....Klik hier voor de volledige tekst.
In november 2003 namen wij het over. We bouwden de kwaliteiten van het restaurant verder uit, wat na 2 jaar in november 2005 bekrachtigd werd met een Michelinster. En we zullen er alles aan doen om deze, wanneer u ons weer bezoekt, op een prettige en smakelijke wijze levendig te houden.
In Restaurant Katseveer zorgen wij dat u zich direct thuisvoelt. En niet alleen door het aperitief. Ook door de behaaglijke sfeer en het schitterende uitzicht over de Oosterschelde. Ons restaurant biedt plaats aan 25 couverts a la carte en groepen tot maximaal 40 personen.
`s Zomers, bij mooi weer, is het terras opgedekt en kan er zowel geluncht als gedineerd worden in de sublieme atmosfeer van de Oosterschelde. Wij, Rutger van der Weel en Jessica van der Weel-Brasser, zullen u en uw tafelgenoten, zomer en winter, een onvergetelijke lunch/diner bezorgen.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 12:00 tot 21:00 |
Woensdag | 12:00 tot 21:00 |
Donderdag | 12:00 tot 21:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 21:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 21:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Koude voorgerechten
Geplette langoustines en erwtjes
Koriander en spekjesvinaigrette
Twee bereidingen van ganzenlever en appel
Met 5-specerijenvinaigrette
Zeeuwse platte oesters
Geparfumeerd met koffie en creme van zoetzure knolselderij (6)
Noordzee krab
Met wortel, sinaasappel, waterkers en schuim van passievrucht
Salade van geelvintonijn op Oosterse wijze
Specialiteit van de chef
Gemarineerde St. Jakobsmosselen
Met truffel, bloemkool, Parmezaanse kaas en hazelnoot
Warm voorgerecht
Gegrilde coquille
Met kalfswang, witte asperge, dragon en gefermenteerde knoflook
Tarte tatin
Van witlof met kreeft en een gerookte beurre- blanc
Visgerechten, schaal- en schelpdieren
Met filodeeg gebakken heilbotfilet
En truffel, zuurkool en jus van hazelnoot
Gepocheerde rogvleugel
Gemarineerde groenten, "ras el Hanout", saus van schaaldieren en limoen
Gegrilde St. Jakobsmosselen
Creme van pompoen, beurre noissette, papaja en basilicum
Gestoomde zeebaarsfilet
Artisjok, tomaat en Provencaalse olijfolie
Vlees en gevogelte
Krokant gebakken kalfszwezerik
Bloemkoolcreme en saus met sinaasappel en kruidnagel
Gebraden lamsrugfilet
Ratatouille, pommes Paolo, saus met Taggiasche olijven
Gegrilde entrecote
Pont- neuf aardappelen, saus met rode wijn (2 pers)
Onze desserts
Chocolade, olijfolie en zeezout
Creatie van passievrucht, citroengras, basilicum en lychee
Gebrande creme
Geparfumeerd met ijzerkruid
Wentelteefje
Met ananas en kardemom
Assortiment van onze kaaswagen
Menu`s
57,50
€
Menu van de chef 4 gangen Te bestellen per tafel
67,50
€
Menu van de chef 6 gangen Te bestellen per tafel
36,50
€
Business Lunchmenu Voor-, hoofdgerecht, koffie met friandises
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Katseveer? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Katseveer. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Katseveer. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.