Pauw B.V.,
Groningen
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Welkom bij Restaurant De Pauw. We willen u graag kennis laten maken met ons restaurant. Met de culinaire keuzes die we maken. Met de speciale zorg die we aan onze wijnkaart besteden. En met onze ideeen over kwaliteit, gastvrijheid en een prettige ambiance. Ons doel is altijd geweest om De Pauw een eigen gezicht te geven. Een creatief restaurant, dat hoge kwaliteit biedt voor een redelijke prijs. Met een ongedwongen sfeer en een persoonlijke, attente bediening. Dat streven leeft bij ons hele team. Met onze trolleys, onze menu-ideeen en onze wijnkeuze willen we onze gasten iets bijzonders bieden. Een aangename verrassing, waardoor u extra van uw maaltijd geniet. Of we daarin geslaagd zijn? Dat laten we u graag zelf beoordelen. We hopen u snel als gast te verwelkomen!
Wandelend door de Groninger binnenstad, vindt u de entree van Restaurant De Pauw op nog geen minuut lopen van de Grote Markt. Als u het historisch pand aan de Gelkingestraat binnenstapt, vergeet u echter direct dat u zich in het drukke stadshart bevindt. Door de zachte kleurstelling van de wanden, het tafellinnen en de omklede stoelen, straalt het interieur een plezierige rust uit.
Het volgende dat opvalt is de gastvrije sfeer van het restaurant. U bent welkom, en dat merkt u direct aan de warme ontvangst en de persoonlijke, attente bediening. Maar het is niet alleen om de prettige ambiance dat De Pauw dagelijks door veel vaste gasten bezocht wordt.
Sinds de opening in 1982 zijn de samenstelling van de kaart en de kwaliteit van de keuken van een constant hoog niveau.
De tienmaal per jaar wisselende kaart biedt u keuze uit diverse 3- en 4-gangen menu`s. Naast een grote variatie aan vis-, gevogelte- en vleesgerechten is er ook een volwaardige vegetarische keuze. Klassieke ambachtelijkheid en culinair avontuur gaan hand in hand op de kaart. Het uitgangspunt is de moderne Franse keuken, met zijn lichte, smaakvolle gerechten. Maar chef-kok Stefan Riksten en sous-chef Sebastiaan Scheffers veroorloven zich regelmatig uitstapjes naar andere landen. Zo kunt u soms Italiaanse gerechten op het menu aantreffen, maar ook meer exotische invloeden zijn niet uitgesloten. Belangrijker dan het land van herkomst, zijn de smaak en kwaliteit van de gerechten. De Pauw kiest daarbij bewust voor puur en eerlijk.
De klassieke keuken, op moderne leest geschoeid. Met de primaire smaak van verse kwaliteitsingredienten. Het allerfijnste vlees, wild en gevogelte; vis, schaal- en schelpdieren die nog ruiken naar de zee; bodemverse groenten en kruiden, huisgemaakte pasta`s en bouillons, lichte sausen en marinades. De meeste menu`s beginnen met de fameuze voorgerechtentrolley: een serveerwagen met een rijke keus aan huisgemaakte pate`s, terrines en andere koude entrees, die aan tafel uitgeserveerd worden. U bepaalt zelf de compositie van uw voorgerecht. Ook de afsluiting van uw menu stelt u aan tafel samen. Er is een uitgebreide kaastrolley met onder meer bijzondere regionale kazen, en een dagelijks wisselende desserttrolley met ijs, mousse, patisserie en andere nagerechten.
De wijnkaart van De Pauw verdient speciale aandacht. Alle wijnen zijn met zorg geselecteerd en kenmerken zich door een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Op de kaart vindt u bekende appellations, maar ook minder bekende regionale kwaliteits-wijnen uit Frankrijk, Italie en andere wijnlanden. Een avontuur voor de liefhebber! Wilt u tijdens uw diner genieten van een zeer exclusieve wijn, vraagt u dan om onze speciale wijnkaart, met een wisselend aanbod van beroemde chateaux en andere bijzondere wijnen. Sommige meer dan een halve eeuw oud. Een zeldzame wijnervaring. En de prijs is beslist bescheiden voor dit soort grote wijnen.
Wandelend door de Groninger binnenstad, vindt u de entree van Restaurant De Pauw op nog geen minuut lopen van de Grote Markt. Als u het historisch pand aan de Gelkingestraat binnenstapt, vergeet u echter direct dat u zich in het drukke stadshart bevindt. Door de zachte kleurstelling van de wanden, het tafellinnen en de omklede stoelen, straalt het interieur een plezierige rust uit.
Het volgende dat opvalt is de gastvrije sfeer van het restaurant. U bent welkom, en dat merkt u direct aan de warme ontvangst en de persoonlijke, attente bediening. Maar het is niet alleen om de prettige ambiance dat De Pauw dagelijks door veel vaste gasten bezocht wordt.
Sinds de opening in 1982 zijn de samenstelling van de kaart en de kwaliteit van de keuken van een constant hoog niveau.
De tienmaal per jaar wisselende kaart biedt u keuze uit diverse 3- en 4-gangen menu`s. Naast een grote variatie aan vis-, gevogelte- en vleesgerechten is er ook een volwaardige vegetarische keuze. Klassieke ambachtelijkheid en culinair avontuur gaan hand in hand op de kaart. Het uitgangspunt is de moderne Franse keuken, met zijn lichte, smaakvolle gerechten. Maar chef-kok Stefan Riksten en sous-chef Sebastiaan Scheffers veroorloven zich regelmatig uitstapjes naar andere landen. Zo kunt u soms Italiaanse gerechten op het menu aantreffen, maar ook meer exotische invloeden zijn niet uitgesloten. Belangrijker dan het land van herkomst, zijn de smaak en kwaliteit van de gerechten. De Pauw kiest daarbij bewust voor puur en eerlijk.
De klassieke keuken, op moderne leest geschoeid. Met de primaire smaak van verse kwaliteitsingredienten. Het allerfijnste vlees, wild en gevogelte; vis, schaal- en schelpdieren die nog ruiken naar de zee; bodemverse groenten en kruiden, huisgemaakte pasta`s en bouillons, lichte sausen en marinades. De meeste menu`s beginnen met de fameuze voorgerechtentrolley: een serveerwagen met een rijke keus aan huisgemaakte pate`s, terrines en andere koude entrees, die aan tafel uitgeserveerd worden. U bepaalt zelf de compositie van uw voorgerecht. Ook de afsluiting van uw menu stelt u aan tafel samen. Er is een uitgebreide kaastrolley met onder meer bijzondere regionale kazen, en een dagelijks wisselende desserttrolley met ijs, mousse, patisserie en andere nagerechten.
De wijnkaart van De Pauw verdient speciale aandacht. Alle wijnen zijn met zorg geselecteerd en kenmerken zich door een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Op de kaart vindt u bekende appellations, maar ook minder bekende regionale kwaliteits-wijnen uit Frankrijk, Italie en andere wijnlanden. Een avontuur voor de liefhebber! Wilt u tijdens uw diner genieten van een zeer exclusieve wijn, vraagt u dan om onze speciale wijnkaart, met een wisselend aanbod van beroemde chateaux en andere bijzondere wijnen. Sommige meer dan een halve eeuw oud. Een zeldzame wijnervaring. En de prijs is beslist bescheiden voor dit soort grote wijnen.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 18:00 tot |
Dinsdag | 18:00 tot |
Woensdag | 18:00 tot |
Donderdag | 18:00 tot |
Vrijdag | 18:00 tot |
Zaterdag | 18:00 tot |
Zondag | 18:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Trolley-menu
36,00
€
Hors d`oeuvre-trolley, hoofdgerecht & dessert-trolley 7,50
€
Soep 11,50
€
Warm tussengerecht 12,50
€
Kaas trolley 7,50
€
Kaas-trolley in plaats van dessert-trolley. Supplement Het pauwmenu
46,00
€
Couvertprijs
Dit menu wordt u aan tafel verteld. Het menu bestaat uit een voorgerecht, soep, een tussengerecht, een hoofdgerecht en een "Grand-Dessert" van de dessert-trolley
Wijnarrangement
25,50
€
Passende wijnen bij de verschillende gerechten van het Pauwmenu Per persoon
Het maandmenu
33,50
€
Couvertprijs
Proeverij van tomaat: een soepje, gemarineerd, aspic en focaccia met tomatenolie
Rolletje van zalm, tonijn en zwaardvis met een langoustine en spinaziesaus
Een "Grand Dessert" naar keuze van onze toetjestrolley
Hors d`oeuvre
Uw keuze uit de huisgemaakte koude voorgerechten op de hors d`oeuvre-trolley
Soepen
Mosselsoep met venkel
begeleid door krokante mosselen met venkelchutney
Soep van gele biet
Met een creme brulee van Groninger geitenkaas
Krachtige lamsbouillon
met gekookte lamsham, zuurkool en grove mosterd
Warme tussengerechten
Gebakken Canadese kreeft op Groninger bloedworst
met een Italiaanse salade
Proeverij van tomaat
een soepje, gemarineerd, aspic en focaccia met tomatenolie
Krokant gebakken zwezerik
met een terrine van pekelvlees en een saus van ahornsiroop
Hoofdgerechten
Rolletje van zalm, tonijn en zwaardvis
met een langoustine en pesto van huisgedroogde tomaat
Vis van vandaag
Afhankelijk van de aanvoer wisselt de bereidingswijze
Kalfsbiefstukje
gepaneerd in gedroogde worst met een open ravioli met kalfsragout en truffel
"Tournedos" van boerderijduif en piepkuiken
met een loempiaatje met gekonfijt piepkuiken en lopende polenta
Entrecote
zachtgegaard met een pannenkoekje van zoete aardappel en een taartje van kropsla (meerprijs 7,50 )
Dagelijks wisselende proeverij
van verschillende kleine vegetarische gerechten
Kaas
Uw keus uit het ruime aanbod verse en gerijpte kazen op de kaastrolley
Dessert
Een "Grand Dessert" naar keuze
uit de nagerechten op onze desserttrolley
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Pauw B.V.? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Pauw B.V.. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Pauw B.V.. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.