Fris,
Haarlem
Restaurants » Frans
Fris staat voor goed eten in een ontspannen sfeer, een eerlijke keuken waar uitsluitend met verse produkten van de beste leveranciers wordt gewerkt. Waar mogelijk kiezen wij voor biologische en lokale produkten.
Eigenaar en gastheer Lex Gasseling (1972) werkte jarenlang in topzaken als De Kas in Amsterdam en De Bokkedoorns in Overveen. Oktober 2006 opende hij met zijn vrouw Sophia hun eigen restaurant in Haarlem.
Chef-kok is Frank Schipper en de maitre is Bjorn Wetzels
Fris is aangesloten bij de
Jeunes Restaurateurs dEurope.
Fris ligt vlakbij het stadhart van Haarlem, nabij de Rustenburgerlaan. Het ruime, sfeervolle etablissement biedt plaats aan 65 couverts. s Zomers komt daar het terras bij.
Blikvanger zijn de plafonnieres van stof naar een ontwerp van Tineke de Lange die een wolkig gefilterd licht geven.
Onze wijnkaart is te vinden op onze site.
Lunch
voor gezelschappen op reservering
Eigenaar en gastheer Lex Gasseling (1972) werkte jarenlang in topzaken als De Kas in Amsterdam en De Bokkedoorns in Overveen. Oktober 2006 opende hij met zijn vrouw Sophia hun eigen restaurant in Haarlem.
Chef-kok is Frank Schipper en de maitre is Bjorn Wetzels
Fris is aangesloten bij de
Jeunes Restaurateurs dEurope.
Fris ligt vlakbij het stadhart van Haarlem, nabij de Rustenburgerlaan. Het ruime, sfeervolle etablissement biedt plaats aan 65 couverts. s Zomers komt daar het terras bij.
Blikvanger zijn de plafonnieres van stof naar een ontwerp van Tineke de Lange die een wolkig gefilterd licht geven.
Onze wijnkaart is te vinden op onze site.
Lunch
voor gezelschappen op reservering
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 18:00 tot |
Woensdag | 18:00 tot |
Donderdag | 18:00 tot |
Vrijdag | 18:00 tot |
Zaterdag | 18:00 tot |
Zondag | 17:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
13,50
€
Groenten structuren Gelei van topinamboer en pompoen, portobello, creme van gepofte sjalot gepocheerde eidooier en aceto balsamico dressing
17,50
€
Rund Steak tartare van rundvlees met eendenlever, schuim van piccalilly en truffel mayonaise
16,50
€
Eendenlever Terrine van eendenlever , knolselderij en dadels met siroop van aceto balsamico
23,50
€
Langoustines Gebakken langoustines met salade van quinoa, hangop en mousse van langoustines
12,50
€
Kreeft Cremesoep van kreeft met zeekraal, rivierkreeft en saffraanolie
Hoofdgerechten
26,50
€
Fazant Op het karkas gebraden fazant met zuurkool, krokant spek aardappel mousseline en fazantenjus
28,50
€
Kalf Krokant gebakken zwezerik, gestoofde wang, wentelteefje met gekonfijte lever knolselderij, coulis van rode ui en rode wijnjus
35,00
€
Hert Gebraden hertenfilet met rode kool, gebakken witlof olie van pure chocolade en hertenjus
27,50
€
Kabeljauw Gebakken kabeljauwfilet met gambas, schorseneren, bulgur anijschampignons en schaaldierenjus
28,50
€
Roodbaars Gebakken roodbaarsfilet met ravioli met Hollandse garnalen, prei pompoen en saus van fenegriek
Nagerechten
12,00
€
Kaas Keuze van onze kaaskaart met huisgemaakt notenbrood en marmelade
10,00
€
Vijgen Vijgen met creme van steranijs, hazelnootschuim en sorbet van chocolade
10,00
€
Chocolade Warm taartje van pure chocolade gevuld met banaan en roomijs van gezoute karamel
10,00
€
Peer Crumble van peer met sabayon van Pedro Ximenez en roomijs van vanille
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Fris? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Fris. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Fris. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.