Recept: Geflambeerde appeltjes met pastis en ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 sinaasappel, schoongeboend
4 handappels
1 stukje roomboter
50 g bruine basterdsuiker
snufje kaneel
4 eetlepels pastis
1/2 liter roomijs, bijvoorbeeld kaneelijs

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit) in zeer dunne reepjes.

  2. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.

  3. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes goudbruin.

  4. Voeg de basterdsuiker, sinaasappelreepjes en kaneel toe en laat de appel op laag vuur gaar worden en een beetje karamelliseren.

  5. Zet de afzuigkap uit.

  6. Giet de pastis bij de appel en steek hem aan.

  7. Serveer de appels met een bolletje ijs als de vlammetjes gedoofd zijn.

  8. In plaats van ijs kun je appeltaart bij de appeltjes serveren.