Recept: Vispotje met frites

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eetlepels roomboter
1 ui, gesnipperd
600 g minifrites (diepvries)
400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid
2 eetlepels tarwebloem
250 ml halfvolle melk
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels Franse mosterd
1 theelepel gedroogde dille
1 blik gebroken sperziebonen (800 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden C.

  2. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten.

  3. Bereid de minifrites volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Voeg de vis toe aan de ui en bak even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen).

  5. Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen).

  6. Breng het vispotje op smaak met creme fraiche, mosterd, dille, zout en peper.

  7. Vispotje in midden van oven in 15 minuten gaar en door en door heet laten worden.

  8. Verwarm intussen de sperziebonen.

  9. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.