Recept: Mini-sjalottenquiche

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 kleine sjalotten
1/2 duobakje gerookte spekblokjes (250 g)
2 eieren, losgeklopt
75 ml kookroom (light)
50 g geraspte kaas, belegen
1 eetlepel tijmblaadjes (zakje 15 g)
1 doos pasteibakjes (4 stuks)
1 zakje rucolasla (75 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Pel de sjalotten en kook ze 8-10 minuten in een bodempje water met zout.

  3. Laat de sjalotten goed uitlekken en halveer ze.

  4. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekblokjes knapperig.

  5. Meng de eieren met de kookroom, kaas, helft van de spekblokjes, tijm, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

  6. Snijd met een mes de deksel langs de rand van de pasteibakjes los en duw de deksel naar de bodem van de pasteibakjes.

  7. Zet de pasteibakjes op een bakplaat.

  8. Verdeel de sjalotjes over de pasteibakjes en schenk het roommengsel erop tot de bakjes goed gevuld zijn; de vulling zakt na het bakken.

  9. Bak de sjalottenquiches in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

  10. Verdeel de rucola met de rest van de spekblokjes over 4 borden en zet de sjalottenquiches erop.

  11. Neem voor een extra pittige quiche geraspte geitenkaas of verbrokkelde blauwaderkaas.