Recept: Zeevruchtenragout

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 bakjes fruits de mer (vis, 150 g), koelvers
200 ml creme fraiche
1 envelopje saffraan
1 doos pasteibakjes (4 stuks)
1/2 eetlepel maizena
1 eetlepel pernod
1/2 zakje verse bieslook ( 15 g), fijngesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Verwarm de zeevruchten (houd er een paar achter voor de garnering) in een steelpannetje langzaam op laag vuur met de creme fraiche.

  3. Voeg de saffraan toe.

  4. Snijd de deksels los van de pasteibakjes en zet de deksels en bakjes 10 minuten in de oven.

  5. Roer de maizena met de pernod tot een glad papje.

  6. Roer dit door de zeevruchten.

  7. Blijf roeren tot de ragout gebonden is.

  8. Zet de warme pasteibakjes op 4 bordjes of een schaal en verdeel de zeevruchtenragout erover.

  9. Garneer met de achtergehouden zeevruchten en bestrooi met de bieslook.