Recept: Tournedos Rossini

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

6 sneden witbrood
75 g roomboter
1 schaaltje paddestoelenmelange (200 g), in reepjes
3 x 2 ossenhaasjes, op kamertemperatuur
100 g cranberrypate, in 6 plakjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Druk met een glas uit elke snee brood een cirkel.

  2. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten.

  3. Breng ze op smaak met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie.

  4. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en (versgemalen) peper.

  5. Smelt de rest van de boter in 2 ruime koekenpannen en bak de ossenhaas in 3-4 minuten per zijde bruin vanbuiten en rose van binnen.

  6. Neem het vlees uit de pan, leg op een royaal vel aluminiumfolie en vouw losjes dicht.

  7. Zo blijft het vlees warm en kan het rusten.

  8. Bak in het vleesvet van elke koekenpan 3 cirkels witbrood in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant.

  9. Leg de toast op 6 borden.

  10. Leg de ossenhaas op de toast en leg er een plakje pate op.

  11. Garneer met de gebakken paddenstoelen en serveer direct.