Recept: Pommes duchesse

Meer recepten in de categorie:

Bijgerechten, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
5 minuten wachttijd 20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 bakjes aardappelpuree (450 g)
50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt
4 eetlepels verse peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
2 eetlepels boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Meng de aardappelpuree met de kaas en de peterselie en doe dit mengsel in een spuitzak.

  3. Spuit kleine torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Verwarm de boter 10 seconden in de magnetron.

  5. Bedruppel de aardappeltorentjes dun met de gesmolten boter en bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

  6. Draai de oven uit als ze te donker kleuren en houd ze in de oven warm, eventueel met de deur op een kier.