Recept: Ambachtelijke Franse kaasplank
Recept informatie
Bereidingstijd:
5 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
2 stokbroden
1 zakje gedroogd roodfruit
200 g vijgenconfituur (jam)
200 g zachte geitenkaas bijv. chevre de bellay
200 g boerenbrie of brie de meaux
250 g camembert le rustique
200 g chaumes-kaas
200 g roquefort
1 zakje gedroogd roodfruit
200 g vijgenconfituur (jam)
200 g zachte geitenkaas bijv. chevre de bellay
200 g boerenbrie of brie de meaux
250 g camembert le rustique
200 g chaumes-kaas
200 g roquefort
Bereidingswijze van het recept
Voor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden.
Zet meerdere kleine kaasplanken en mandjes brood op tafel.
Zo heeft iedereen zijn favoriete kaas binnen handbereik.
Luxe broodsoorten zoals notenbrood combineren voortreffelijk met kaas, maar ook een ambachtelijk Champain stokbrood is er erg lekker bij.