Recept: Bloemkool met mosterdkaassaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Aardappels

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

zak aardappels (800 g)
1 bloemkool
2 uien
3 eetlepels olijfolie
2 schaaltjes gepaneerde filets
1 zakje kaassaus (48 g)
1 eetlepel Franse mosterd
1 theelepel suiker
1 eetlepel verse peterselie (zakje 30 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 min.

  2. gaarkoken.

  3. Afgieten.

  4. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen.

  5. In ruim kokend water met wat zout in 8-10 min.

  6. gaarkoken.

  7. Afgieten.

  8. Uien pellen en in ringen snijden.

  9. Olie verhitten in koekenpan.

  10. Hierin uienringen 3 min.

  11. bakken.

  12. Gepaneerde filets toevoegen en 2 min.

  13. aan elke kant bakken.

  14. Ondertussen kaassaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.

  15. Mosterd en suiker toevoegen en 1 min.

  16. meewarmen.

  17. Aardappelen en bloemkool over 4 borden verdelen.

  18. Mosterdkaassaus over bloemkool schenken en garneren met peterselie.

  19. Gepaneerde filets met uienringen ernaast scheppen.