Recept: Pittige vissoep met zalm en komkommer

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 komkommer
2 uien
3 tenen knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels sambal manis
2 visbouillontabletten
1 Frans stokbrood
300 g soepgroente fijn
1 blikje rode zalm (213 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden C.

  2. Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden.

  3. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden.

  4. 3 el olie in diepe pan verhitten en hierin ui met komkommer 3 min.

  5. bakken.

  6. Knoflook toevoegen en 1 min.

  7. meebakken.

  8. Sambal, bouillontabletten en 3/4 l water toevoegen.

  9. Al roerend aan de kook brengen en 10 min.

  10. koken.

  11. Ondertussen stokbrood in lengte open-, maar niet doorsnijden, aan binnenkant met 3 el olie besprenkelen.

  12. In hete oven 5 min.

  13. afbakken.

  14. Soep met staafmixer pureren en weer aan de kook brengen.

  15. Soepgroenten toevoegen en 2 min.

  16. meekoken.

  17. Zalm laten uitlekken en in stukjes verdelen.

  18. Brood in de lengte opensnijden en in 12 sneetjes verdelen.

  19. Zalm over 4 grote kommen of soepborden verdelen en hete soep erover scheppen.

  20. Stokbrood erbij geven.