Recept: Kortgestoofde groenten met garnalen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 struik ( 250 g) paksoi
6 lente-uitjes
200 gram peultjes
Wok Olie
1 pakje Mix voor Tjap Tjoi
250 gram gepelde gekookte garnalen
4 eetlepels Ketjap Manis

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en snijd de paksoi in brede repen.

  2. Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van 2 cm.

  3. Maak de peultjes schoon.

  4. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.

  5. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paksoi, de lente-uitjes en de peultjes 1 minuut.

  6. Roer er vervolgens 1/2 l water en de mix (uit het pakje) door.

  7. Breng de saus al omscheppende aan de kook en laat 5 minuten zachtjes stoven.

  8. Schep de garnalen en de ketjap erbij en warm even door.

  9. Schep de groenten in een schaal of grote kom.

  10. Lekker anders kan ook Snijd 250 g bieflapjes in dunne reepjes.

  11. Roerbak de biefreepjes 3 minuten op een hoog vuur.

  12. Vervang de ketjap door sojasaus.

  13. Schep in plaats van de garnalen de geroerbakte biefstukreepjes door de groenten.