Recept: Knoflooksate met pindasaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram mals vlees (varkenslapjes, lamslapjes of bieflapjes)
1 zakje Sate Marinade
Ketjap Manis
Sambal Manis
Wok Olie
1 zakje Pinda Satesaus

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.

  2. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en rijg het vlees aan 12 satestokjes.

  3. Meng de sate marinade met 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel water, 1 theelepel sambal (hoe meer hoe heter) de helft van de ui en de helft van de knoflook.

  4. Voeg de sate toe en laat het 15 minuten staan, langer kan ook.

  5. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.

  6. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de rest van de ui 2 minuten.

  7. Voeg de rest van de knoflook toe en roerbak 1 minuut mee.

  8. Voeg een scheutje ketjap en 1/2 theelepel sambal toe.

  9. Doe de pinda satesauspoeder in een schaaltje, voeg 11/2 dl kokend water toe en roer er een gladde saus van.

  10. Roer het gebakken ui-knoflookmengsel erdoor.

  11. Dep het vlees droog met keukenpapier.

  12. Rooster de sate op de hete barbecue, onder de hete grill of in een hete grillpan rondom bruin en gaar ( 8 minuten).

  13. Leg de sate op borden en schep de saus erover.