Recept: Ravioli met boerenkaas en spinazie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Basisrecept pastadeeg:
Voor circa 300 g:
100 g bloem van harde tarwe
100 g zachte bloem (tenero)
2 eieren, losgeklopt
1 el olie
zout.
Voor het volledige recept met boerenkaas en spinazie:
300 g pastadeeg (zie basisrecept)
500 g wilde spinazie, in grove stukken
1 el olijfolie
75 g verse roomkaas
125 g geraspte jonge Goudse boerenkaas
zout
peper
5 el slagroom
75 g mooie geschaafde oude Goudse boerenkaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Basisrecept pastadeeg: Met de hand: Meng beide bloemsoorten en stort ze op het werkvlak.

  2. Maak in het midden een kuiltje.

  3. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snufje zout toe.

  4. Kneed alles met 1 hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel.

  5. Kneed het deeg daarna nog 5-10 min.

  6. met twee handen stevig door tot het soepel is.

  7. Voeg zonodig wat extra olie toe.

  8. Laat het deeg afgedekt 30 min.

  9. rusten op een koele plaats.

  10. Met de keukenmachine: Doe beide bloemsoorten, eieren, olie en zout in de kom en kneed dit met de pulsknop tot een samenhangend deeg.

  11. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 5-10 min.

  12. met twee handen stevig door tot het soepel is.

  13. Voeg zonodig wat extra olie toe.

  14. Laat het deeg afgedekt ± 30 min.

  15. rusten op een koele plaats.

  16. Uitrollen met de pastamachine: Rol het deeg in gedeelten uit.

  17. Begin met stand 1, de grootste opening en verklein de opening steeds 1 stand tot stand 6 of 7 (afhankelijk van de machine).

  18. Bestrooi het deeg met bloem als het te plakkerig is.

  19. Verwerk het deeg verder volgens recept.

  20. Uitrollen met de hand: Rol de pasta in gedeelten heel dun uit met de deegroller.

  21. bestrooi het werkvlak regelmatig met bloem als het deeg te plakkerig is.

  22. Verwerk het deeg verder volgens recept.

  23. Bereidingswijze ravioli met boerenkaas en spinazie:Bereid het pastadeeg volgens basisrecept en rol het deeg uit tot brede repen.

  24. Roerbak de spinazie 3-5 min.

  25. in 1 el olijfolie tot de spinazie geslonken is.

  26. Laat de spinazie uitlekken, snijd de spinazie heel fijn en knijp hem goed uit.

  27. Meng de spinazie met de roomkaas en de jonge boerenkaas en breng op smaak met zout en peper.

  28. Leg de helft van het uitgerolde deeg op een bebloemd werkvlak en verdeel hierover circa 30 hoopjes spinazievulling.

  29. Bestrijk de randen om de vulling dun met water en leg de rest van het uitgerolde deeg erop.

  30. Druk de randen rond de vulling goed aan.

  31. Steek, met de uitsteekvorm, uit het gevulde deeg ronde ravioli van 7-8 cm doorsnede.

  32. Kook de ravioli in ruim kokend water met zout in 2-4 min.

  33. beetgaar.

  34. Laat de ravioli goed uitlekken op een doek.

  35. Verwarm de slagroom met 3-4 el kookwater van de pasta.

  36. Schenk dit als saus over de ravioli en bestrooi met de geschaafde oude boerenkaas.