Recept: Souffle van boerenkaas
Recept informatie
Ingrediënten
3 el bloem
2 1/2 dl hete melk
4 eieren, gesplitst
zout
peper
nootmuskaat
1 eiwit
125 g belegen boerenkaas, grof geraspt
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verwarm deze al roerende 3 min.
Voeg van het vuur af de melk in een keer toe en roer met een garde tot een gladde saus.
Laat de saus nog 1 min.
koken.
Roer van het vuur af de eidooiers 1 voor 1 door de saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop 5 eiwitten stijf met een snufje zout.
Roer 1/4 deel van het eiwit door het eidooiermengsel.
Roer ook de kaas erdoor (houd 1 el apart) en spatel dan de rest van de eiwitten erdoor.
Schep het mengsel in de souffleschaal, strijk de bovenkant glad en strooi er 1 el boerenkaas over.
Schakel de oven terug naar 190 graden C.
Bak de souffle in het midden van de oven in 25 tot 35 min.
gaar en goudbruin.