Recept: Soep met boerenkaas, mosterd en prei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 preien, in dunne ringen
25 g boter
2 el fijne mosterd
8 dl kippenbouillon (van tablet)
2 dl slagroom
100 g jonge of licht belegen geraspte Boerenkaas
2 el grove mosterd
2 lente-uitjes, in heel dunne ringen

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak de prei 5 min.

  2. in de boter zonder de prei te laten kleuren.

  3. Voeg de fijne mosterd toe en warm deze 3 min.

  4. mee.

  5. Roer dan de kippenbouillon erdoor en laat alles 20 min.

  6. zachtjes koken.

  7. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem eventueel.

  8. Voeg de slagroom toe en breng de soep weer aan de kook.

  9. Roer de Boerenkaas erdoor en laat de kaas al roerende in de soep smelten.

  10. Breng op smaak met zout en peper en roer vlak voor serveren de grove mosterd erdoor.

  11. Garneer met ringen lente-ui.