Recept: huzarensalade met boerenkaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 1 uurAantal personen:
4-6Ingrediënten
2 lange aardappelen
zout
peper
1 winterwortel
1/2 dunne komkommer, ongeschild
1 rode paprika
2 zure augurken
2 groene appels
200 g mooie beenham, in lange dunne repen
200 g jonge boeren-graskaas, in lange dunne repen
5 el olijfolie
2 el citroensap
2 tl kappertjes, uitgelekt
(2 gedroogde tomaten, in reepjes)
takjes verse koriander
2 lente-uitjes, in ringen
zout
peper
1 winterwortel
1/2 dunne komkommer, ongeschild
1 rode paprika
2 zure augurken
2 groene appels
200 g mooie beenham, in lange dunne repen
200 g jonge boeren-graskaas, in lange dunne repen
5 el olijfolie
2 el citroensap
2 tl kappertjes, uitgelekt
(2 gedroogde tomaten, in reepjes)
takjes verse koriander
2 lente-uitjes, in ringen
Bereidingswijze van het recept
Kook de aardappelen met zout in 20 min.
gaar en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappelen, wortel, komkommer, paprika, augurk en appel in zo dun mogelijke lange plakken (met een schaaf of dunschiller).
Snijd brede plakken nogmaals in de lengte door.
Meng de in repen gesneden ingredienten voorzichtig met de ham en de kaas.
Roer voor de dressing de olie, azijn, zout, peper, kappertjes en eventueel gedroogde tomaten door elkaar.
Schenk de saus over de salade en garneer met koriander en lente-ui.