Recept: Gevulde champignons met lamsgehakt en aubergines
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
12 grote witte Parijse champignons
80 g zachte boter
1 eetlepel gehakte peterselie
1 teentje knoflook, geperst
1 aubergine
1 sjalot, gesnipperd
250 g (lams)gehakt
70 g gebrokkelde fetakaas
1 koffielepel gedroogde rozemarijn
peper
zout
2 eetlepels broodkruim
80 g zachte boter
1 eetlepel gehakte peterselie
1 teentje knoflook, geperst
1 aubergine
1 sjalot, gesnipperd
250 g (lams)gehakt
70 g gebrokkelde fetakaas
1 koffielepel gedroogde rozemarijn
peper
zout
2 eetlepels broodkruim
Bereidingswijze van het recept
Maak de champignons schoon Snijd de steeltjes uit de champignons (kan ook perfect met de hand) en hak de stelen fijn.
Meng de boter, peterselie en knoflook en kruid met peper en zout.
Zet in de koeling.
Snijd de aubergine (ongeschild) in kleine blokjes en stoof de aubergineblokjes, champignonsteeltjes en de gesnipperde sjalot aan in olijfolie.
Meng het lamsgehakt met het auberginemengsel en voeg er de fetakaas, het broodkruim en de rozemarijn aan toe.
Meng goed en kruid met peper (fetakaas is reeds zout).
Vul hiermee de champignons, druk met de duim een kuiltje in de vulling en leg daar telkens een blokje van de gekruide boter in.
Bak de champignons in een voorverwarmde oven van 180 graden C tot ze mooi bruin en gaar zijn.