Recept: Provencaalse zalm

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

4 stukjes zalmfilet 800 gram
80 gr. meel
1 dl. olijfolie
peper
zout
20 gr. peterselie
100 gr. paneermeel
500 gr. tomaten (4 grote vleestomaten)
1 teentje knoflook
2 uien
2 dl. witte wijn
verse provencaalse kruiden
klein scheutje vissaus

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de tomaten en snij ze in stukjes Pers de knoflook en hak de uien in kleine stukjes Fruit de uitjes in de olijfolie op een zacht vuur (niet bakken), voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten koken Voeg knoflook, zout, peper, witte wijn, Provencaalse kruiden en een klein scheutje vissaus toe en laat het met de deksel op de pan nog 15 min.

  2. doorkoken Smeer de stukjes zalm in met meel en bak ze in olijfolie in een grill- of koekenpan Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met Provencaalse kruiden Giet wat van de saus op de bodem van een ovenvaste schaal en bestrooi dit met peterselie Leg de uitgelekte zalmstukjes hier op.

  3. Giet de rest van de saus over de zalm en bedek het met paneermeel.

  4. Druppel hier nog een beetje olijfolie over en verwarm dit 20 minuten in een oven op 250 graden C