Recept: Zalm en groenten in papillot

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
4 zalmfilets
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 grote sjalot, gepeld en in dunne ringen
1 winterwortel, dungeschild of geschraapt in lucifertjes
8 sluimererwten, in de lengte opengesneden
8 broccoliroosjes met steel
16 groene olijven
1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt
Peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.

  2. Neem 4 vierkante stukjes vetvrij papier met ongeveer 23 cm zijde.

  3. Besprenkel met een beetje olijfolie en leg de zalmfilets erop.

  4. Strooi de knoflook, peper en het sjalotje erover en leg de rest van de ingredienten erop.

  5. Voeg een klein beetje peper en zout toe.

  6. Vouw het papier tot een pakketje door de randen dicht te draaien.

  7. Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 10-15 minuten in de oven.