Recept: Zachte mosterdsoep

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten Wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 eetlepels boter
3 preien in ringen
3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard )
3 kruimige aardappelen in blokjes
7 1/2 dl kippenbouillon
2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker)
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook of lente-ui
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter en bak zachtjes de prei hierin 6 minuten.

  2. (Kan meteen in pan met dikke bodem).

  3. Voeg 2 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en bak die 4 minuten mee.

  4. Schenk de bouillon erbij, breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur 20 minuten koken.

  5. Pureer de soep in de blender.

  6. (als het goed is is zeven dan niet nodig en houd je de leuk ogende zaadjes).

  7. Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de slagroom toe en breng met peper en zout op smaak.

  8. Roer de rest van de mosterd door de soep (goed roeren, anders blijft het een klodder op de bodem) en bestrooi met bieslook.

  9. Variatie: gerookte zalm onderop.

  10. Verkruimelde uitgebakken plakjes ontbijtspek bovenop.

  11. En als je denkt dat het leuk is als je de gerookte zalm onderin ziet en dus net als ik whiskeyglazen gebruikt moet je de soep er denk ik voorzichtig oplepelen en niet vanuit de pan zo inschenken.