Recept: Zeeuwse visragout met groentereepjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 g. witvisfilet
kabeljauw/baars/tong)
25 g. roomboter
1 glas droge witte wijn
2,5 dl slagroom
150 g. Hollandse garnalen
100 g. gekookte mosselen
1/2 prei in reepjes gesneden
1 ui in reepjes gesneden
1/2 winterwortel in reepjes gesneden
1/4 knolselderij in reepjes gesneden
2 eetlepels fijngesneden bladselderij
1 eetlepel gehakte peterselie
versgemalen witte peper
zout
kabeljauw/baars/tong)
25 g. roomboter
1 glas droge witte wijn
2,5 dl slagroom
150 g. Hollandse garnalen
100 g. gekookte mosselen
1/2 prei in reepjes gesneden
1 ui in reepjes gesneden
1/2 winterwortel in reepjes gesneden
1/4 knolselderij in reepjes gesneden
2 eetlepels fijngesneden bladselderij
1 eetlepel gehakte peterselie
versgemalen witte peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Snijd de visfilet in grove dobbelstenen.
Smelt de boter op laag vuur en leg de visdobbelstenen hier in.
Giet de witte wijn en de slagroom erbij en breng samen aan de kook.
Laat ong 2 minuten op laag vuur koken.
Schep de vis voorzichtig in een schaal.
Laat de overige saus even inkoken.
Voeg dan de groenten erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de garnalen, mosselen en visdobbelstenen er aan toe en breng aan de kook.
Breng het geheel op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Voeg op het laatst de verse kruiden toe.
Serveer met aardappelpuree, rijst of bladerdeeg halvemaantjes (Fleurons).