Recept: Terrine van 3 kazen

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

150 gr brie
150 gr roquefort
150 gr Vacherin Mont d Or
200 gr malse boter
100 gr gedroogde vruchten en notenmengeling (amandelen, walnoten, pistaches)
3 sneetjes peperkoek
Luikse siroop
rode porto
enkele takjes rozemarijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Spoel de cakevorm even onder koud water en bedek met plasticfolie.

  2. Hak de noten en gedroogde vruchten fijn.

  3. Verdeel de boter in drie en snij de korst van de verschillende kazen.

  4. Meng elke kaas met 1/3de van de malse boter tot je een homogene massa bekomt.

  5. Let er echter op dat het niet te vloeibaar is.

  6. Verdeel de briemengeling als eerste in de cakevorm en leg 1/3 de van de notenmengeling er bovenop.

  7. Maak een volgende laag met de roquefortboter en verdeel het volgende deel van de gedroogde vruchtenmengeling over.

  8. Vervolledig met de Vacherin Mont d Or botermengeling.

  9. Schik hierboven de laatste notenvruchtenmengeling.

  10. Werk af met dunne sneetjes peperkoek.

  11. Snij hiervoor de sneetjes in drie.

  12. Vouw de plasticfolie over de peperkoek en druk goed aan.

  13. Zet in de koelkast en laat 1 nacht opstijven.

  14. Bereid een sausje van Luikse siroop opgewarmd met een scheutje rode porto.

  15. Laat afkoelen.

  16. Snij de terrine in plakken en serveer met enkele druppels saus.

  17. Versier met een takje rozemarijn.