Recept: Vispastei in brooddeeg en dille mosterdsaus

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
85 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 pak witbroodmix
1/2 liter visbouillon
400 gram kabeljauwfilet
1 fijngesneden ui
1 in blokjes gesneden groene paprika
100 gram hollandse garnalen
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 pakje gezeefde tomaten (heinz 400 gram)
vers gemalen peper
zout
1 eetlepel bloem
Voor de saus:
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
3 eetlepels fijngesneden dille
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak van de broodmix met 11/2 deciliter water een deeg volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Laat afgedekt op een warme plaats het deeg rijzen in 45 minuten.

  3. Breng de bouillon aan de kook en leg hier de kabeljauwfilet 2 minuten in.

  4. Hierna de bouillon met de kabeljauw laten afkoelen.

  5. Intussen de ui, knoflook, paprika en garnalen in 2 minuten met wat olijfolie bakken.

  6. De gezeefde tomaten toevoegen en 5 minuten laten meegaan tot een dikke saus ontstaat.

  7. Nu de kabeljauw erbij doen en op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen.

  8. Intussen het werkvlak bestuiven met bloem en hierop het deeg in tweeen delen, uitrollen tot twee ronde lappen van 25 cm.

  9. doorsnede.

  10. Een lap op een met vetvrij papier beklede bakplaat leggen.

  11. De vulling erop scheppen.

  12. De randen met water bestrijken en de andere deeglap er bovenop plaatsen.

  13. De randen goed aandrukken en met duim en wijsvinger omvouwen, zodat de vulling er niet uit kan lopen.

  14. Nu 20 minuten laten rusten, het deeg zal nu iets gaan rijzen.

  15. De oven voorverwarmen op 180 graden en de pastei in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

  16. In de tussentijd de dillesaus maken door de mayonaise te vermengen met de slagroom, dille, homing, mosterd en citroensap.

  17. Op smaak brengen met peper en zout.

  18. De pastei lauwwarm serveren.