Recept: Waldorfsla met zalm

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

320 g gerookte zalm
700g Verse zalm
1/2 stuk knolselderij
1/2 appel
1/2 citroen
Dille
1 prei
1 Wortel
1/2 liter Room
50 g amandelen

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de zalm.

  2. Pocheer de zalm in een court bouillon van wortel, vis bouillon, prei, tijm, laurier, uien, peper en zout.

  3. Schil de knolselderij, snijd hem in julienne en meng hem met de room.

  4. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schil de appel, snijd in julienne en meng met de knolselderij.

  6. Bak de amandelen en meng met rest.

  7. Klop de rest van de room op met citroensap en breng op smaak met peper en zout.

  8. Verdeel de gerookte zalm op borden.

  9. Spuit een toefje slagroom en werk deze af met een takje dille.

  10. leg in het middel van de borden de groentjes en leg de gepocheerde zalm erop.