Recept: Aardappelsalade met hollandse garnalen
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes
1 citroen, schoongeboend
3 eetlepels creme fraiche
3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml)
1 eetlepel verse bieslook (zakje 25 g), fijngesneden
150 g Hollandse garnalen, gepeld
1 citroen, schoongeboend
3 eetlepels creme fraiche
3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml)
1 eetlepel verse bieslook (zakje 25 g), fijngesneden
150 g Hollandse garnalen, gepeld
Bereidingswijze van het recept
Kook de aardappelblokjes in een beetje water met zout in 15-20 minuten gaar.
Giet ze af en spoel ze kort koud af om het garen te stoppen.
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de creme fraiche met de mayo, de bieslook, 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Schep in een schaal de aardappelblokjes met de garnalen door de citroen-bieslookdressing.
Lekker bij een stuk geroosterd vlees van de barbecue of als lunchgerecht met dikke sneden stevig bruinbrood en een gemengde salade.