Recept: Toscaanse wintertaart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

25 gram geconfijte sinaasappelschilletjes
25 gram krenten
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram gepelde walnoten
50 gram geroosterde pijnboompitjes
300 gram schoongemaakte zoetzure appels
1 deciliter marsala of andere zoete wijn
50 gram roomboter + iets om de vorm in te vetten
100 gram suiker
2 eieren
geraspte schil van 1 citroen
150 gram bloem
10 gram bakpoeder
poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de sinaasappelschilletjes en gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes.

  2. Breek de walnoten in stukjes.

  3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij deze in kleine blokjes.

  4. Marineer de vruchten en noten 1 uur in de marsala of wijn.

  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  6. Zet de boter in een schaaltje in de opwarmende oven.

  7. Haal het schaaltje eruit als de boter is gesmolten.

  8. Bekleed een springvorm met bakpapier.

  9. Klop eieren, suiker en citroenrasp tot licht, luchtig mengsel.

  10. Roer bloem en bakpoeder door het eimengsel.

  11. Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar.

  12. Roer het vruchtenmengsel door het deeg.

  13. Voeg eventueel nog wat marsala erdoor als het deeg te dik mocht zijn.

  14. Doe het beslag in de vorm.

  15. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.

  16. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is.

  17. Laat de taart afkoelen en bestuif de taart licht met poedersuiker.