Recept: Vruchtenkruimeltaart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

Bodem van korstdeeg:
basterdsuiker
150 g bloem, plus extra voor het bestuiven
25 g basterdsuiker
125 g boter, in blokjes
1 el water
Vulling:
250 g frambozen
450 g pruimen, ontpit en in grove stukken gesneden
3 el bruine suiker
Kruimellaag:
125 g bloem
75 g bruine suiker
100 g boter, in blokjes
100 g gemengde noten, fijngehakt
1 el kaneel
slagroom of ijs, om erbij te serveren

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe voor het korstdeeg de bloem en de suiker in een kom en kneed de boter er met uw vingers door.

  2. Voeg het water toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg.

  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo uit dat het op de bodem van een springvorm met 24 cm past.

  5. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet de vorm nog 30 minuten in de koelkast.

  6. Roer voor de vulling de suiker door de frambozen en de pruimen.

  7. Doe het mengsel in de springvorm.

  8. Doe voor de kruimellaag de bloem in een kom en kneed de boter er met uw vingers door tot het mengsel op broodkruim lijkt.

  9. Roer de noten en de kaneel erdoor.

  10. Strooi het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C goudbruin.

  11. Serveer de taart met slagroom of ijs.