Recept: Witte chocoladetaart met aardbeien

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

115 g witte chocolade in stukjes
120 ml slagroom
120 ml melk
1 el rum of vanille-essence
115 g zachte ongezouten boter
175 g suiker
3 eieren
225 g bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
675 g aardbeien in plakjes
1 hele aardbei ter garnering
7,5 dl slagroom
2 el rum of aardbeienlikeur
Moussevulling
250 g witte chocolade in stukjes
3.5 dl slagroom
2 el rum of aardbeienlikeur

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenC.

  2. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem.

  3. Leg een stuk bakpapier op de bodem.

  4. Smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad.

  5. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen.

  6. Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig.

  7. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door.

  8. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout dooreen.

  9. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel.

  10. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.

  11. Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt.

  12. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.

  13. Voor de moussevulling : smelt al roerend de witte chocolade en slagroom.

  14. Roer de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje.

  15. Laat haar afkoelen en iets opstijven en klop haar vervolgens met een metalen garde licht op.

  16. Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen.

  17. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit.

  18. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag.

  19. Herhaal de procedure tot de mousse en de aardbeienplakjes op zijn.

  20. Leg de laatste taartlaag erop.

  21. Klop de slagroom met de rum of likeur stijf tot zich pieken vormen.

  22. Spreid ongeveer de helft op de bovenkant en de zijkant van de taart.

  23. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart.

  24. Versier de zijkanten met de laatste aarbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.