Recept: Mokkaparfait

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

8 el. oploskoffie
3 el. water
4 eieren
2 eidooiers
250 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
1/2 liter slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Los de koffie op in 3 el.

  2. heet water.

  3. Laat dit afkoelen.

  4. Klop 4 eieren met 2 dooiers, suiker, vanillesuiker en zout au bain marie tot een dikke witte creme.

  5. Zet deze in een bak koud water en klop de creme koud.

  6. Klop de slagroom bijna stijf.

  7. Spatel deze samen met de koffie door de creme.

  8. Bekleed een cakevorm van (11/2 liter)met bakpapier en giet er de creme in.

  9. Zet in het vriesvak van -20 graden C en laat de creme in 6 uur bevriezen.