Recept: Mascarpone-ijs met noten en karamel

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250g mascarpone
250ml volle melk
150g basterdsuiker
4 eetlepls karamel
50g walnoten
50g hazelnoten

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de mascarpone met de melk en de basterdsuiker tot een gladde massa.

  2. Doe ze in de ijsmachine en laat draaien.

  3. Hak de noten grof.

  4. Tien minuten voor heht ijs klaar is, voegt u er de noten aan toe.

  5. Als laatste gaat de karamel erbij, zodat hij in slierten in het ijs blijft hangen.

  6. Mascarpone is technisch gezien geen kaas, maar de overgebleven room van de afgeroomde melk voor parmezaanse kaas.

  7. Hieraan wordt een bacteriecultuur toegevoegd zodat het productieproces een beetje op dat van yoghurt lijkt.

  8. Mascarpone is een prima vervanger van slagroom in zoete en hartige gerechten.

  9. Waarschijnlijk kent u hem het best uit tiramisu, maar ook voor roomijs is hij geschikt!