Recept: Sachertorte aus Wien

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

6 eieren
520 gram gezeefd poedersuiker
130 gram zachte roomboter
1 zakje vanillesuiker
130 gram gezeefde cacaopoeder
130 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram abrikozenmarmelade
scheut cointreau
125 centiliter water
250 gram geschaafde chocolade, 70 procent cacaogehalte

Bereidingswijze van het recept

  1. Splits de eieren.

  2. Roer de dooiers alvast los in een kom.

  3. Klop alle eiwitten stijf met 110 gram van de poedersuiker.

  4. Meng ook 110 gram poedersuiker door de boter en voeg de vanillesuiker toe.

  5. Klop beetje voor beetje de dooiers en alle cacao door het botermengsel.

  6. Zet oven aan en plaats het rooster in het midden.

  7. Schep het mengsel op de eiwitten en voeg het meel toe.

  8. Meng dit luchtig en vul hiermee de vorm.

  9. Plaats gedurende 60-70 minuten in de oven en steek er een naald in (schoon eruit is gaar).

  10. Laat de taart in de oven afkoelen en open de deur na 10 minuten.

  11. Zet de taart op het rooster en halveer deze als de taart koud is geworden.

  12. Roer de cointreau door de marmelade.

  13. Bestrijk de binnenkant met het grootste deel van de marmelade en plaats de bovenste helft erop.

  14. Gebruik de overige marmelade voor boven en zijkanten.

  15. Roer dan alle overige suiker door het water en kook dit 3 minuten.

  16. Voeg alle chocolade toe en kook nog 1 minuut (goed roeren).

  17. Giet de glazuur op de taart en laat minstens 2 uur afkoelen.

  18. Snijd het overtollige weg en serveer de taart op een plateau met een dotje stijfgeslagen slagroom