Recept: Appelkwarktaart
Recept informatie
Bereidingstijd:
70 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
500 gram jonagold appels
3 eetl. citroensap
100 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
250 gram naturel kwark
150 gram cakemeel
boter om in te vetten
50 gram geschaafde amandelen
2 eetl. suiker
1 theel. kaneelpoeder
3 eetl. citroensap
100 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
250 gram naturel kwark
150 gram cakemeel
boter om in te vetten
50 gram geschaafde amandelen
2 eetl. suiker
1 theel. kaneelpoeder
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appels en snij ze in smalle partjes.
Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa.
Klop de eieren er een voor een door.
Meng de rest van het citroensap door de kwark.
Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
Spatel het cakemeel er luchtig door.
Vet de bakvorm (24 cm) licht in.
Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag.
Strooi de geschaafde amandelen erover.
Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
Bak de cake iets onder het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar.