Recept: Aardbeiencake

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

115 gram boter
115 gram poedersuiker
115 gram zelfrijzendbakmeel
60 gram maizena
2 eieren
300 gram verse aardbeien
11/2 deciliter slagroom
1 eiwit
suiker naar smaak

Bereidingswijze van het recept

  1. Roer de boter zacht met een houten lepel.

  2. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een luchtige massa ontstaat.

  3. Zeef het meel en de maizena erover.

  4. Voeg de losgeklopte eieren erbij en roer met een spatel alles goed door elkaar.

  5. Beboter 2 bakblikken van 18 centimeter doorsnede met een kwast en bestuif ze met bloem.

  6. Verdeel het beslag over beide blikken.

  7. Strijk de bovenkant glad met een lepel.

  8. Schuif de blikken in de oven van 200 graden en bak ongeveer 20 minuten.

  9. Het gebak is gaar als na prikken met b.

  10. v.

  11. een breinaald deze er droog uitkomt.

  12. Neem het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.

  13. Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken.

  14. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.

  15. Klop het eiwt stijf, spatel daarna room en eiwit door elkaar.

  16. Neem 1 cakedeel uit het blik en bedek deze met 2/3 van de aardbeien en de helft van de slagroom.

  17. Neem daarna het tweede cakedeel uit het blik, leg deze op de eerste en versier het geheel met de rest van de slagroom en de aardbeien.