Recept: Witte-chocolademuffins

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Cake

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

375 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
200 g witte chocolade, in stukjes
2 eieren
3,75 dL melk
2 tl fijngeraspte citroenschil
160 g ongezouten boter, gesmolten
45 g geschaafde amandelen

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 210 graden C.

  2. Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) invetten met gesmolten boter op olie.

  3. Het zelfrijzend bakmeel in een grote kom zeven.

  4. De suiker en chocolade erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.

  5. De eieren, melk en geraspte citroenschil in een kommetje kloppen en in het kuiltje bij de droge ingredienten gieten.

  6. De boter toevoegen en met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd.

  7. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.

  8. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ong.

  9. driekwart vullen.

  10. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken.

  11. 35 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt.

  12. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.