Recept: Vruchten-notenmuffins

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Cake

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

225 g zelfrijzend bakmeel
55 g volkorenbloem
1/2 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
1/2 tl gemalen pigment
1 tl gemberpoeder
150 g ongezouten boter
55 g bruine basterdsuiker
3 el stroop
1,85 dL melk
2 eieren
200 g gedroogde gemengde vruchten
80 g pecannoten, fijngehakt
50 g hazelnoten, fijngehakt
poedersuiker ter garnering

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden C.

  2. Een muffinvorm voor 12 muffins (inhoud 1,25 dL) invetten met gesmolten boter op olie.

  3. Bakmeel, bloem, bakpoeder, koekkruiden, pigment en gember in een grote kom zeven; de achtergebleven vliesjes ook in de kom doen.

  4. Boter, suiker en stroop in een steelpannetje op laag vuur al roerend verwarmen tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is.

  5. Van het vuur halen.

  6. Melk en eieren in een kommetje kloppen.

  7. De vruchten, pecannoten en hazelnoten door de droge ingredienten roeren en een kuiltje maken in het midden.

  8. Het boter- en het eiermengsel in het kuiltje gieten en met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is.

  9. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.

  10. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ong.

  11. driekwart vullen.

  12. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken.

  13. 15 tot 18 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt.

  14. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.

  15. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.