Recept: mosterdsoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

50 gram margerine boter
60 gram bloem
1 ui
koksroom
kipbouillonblokjes
1 liter water
mosterd originale
mosterd dyonaise

Bereidingswijze van het recept

  1. een pan met water opzetten en laten koken, daarna de kippebouillonblokjes erbij doen.

  2. boter laten smelten in een klein pannetje.

  3. een ui snipperen en bij de boter doen en aanfruiten.

  4. dan de bloem erbij, goed spatelen tot dat er op de bodem een glade laag komt door de roux.

  5. daarna de roux laten afkoelentot het koud is.

  6. als de roux koud is en de bouillon heet is, doe dan de roux bij de bouillon en pak eengarde en roer goed tot de bouillon dikker wordt.

  7. daarna de bouillon op de goede dikte maken met koksroom.

  8. en op smaak brengen met mosterd originale en met mosterd dyonaise.