Recept: Varkens biefstuk met pruimen
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca.20 min./vooraf 12 uurAantal personen:
4Ingrediënten
12 gedroogde pruimen zonder pit
1 borrelglaasje port
4 varkensbiefstukken van 150 gram elk
1 flinke snuf gedroogd basilicum
grofgemalen peper
1 kopje water
afgestreken eetlepel aroma
kopje room
zout
paprikapoeder
cayennepeper
1 eetlepel olie
1 borrelglaasje port
4 varkensbiefstukken van 150 gram elk
1 flinke snuf gedroogd basilicum
grofgemalen peper
1 kopje water
afgestreken eetlepel aroma
kopje room
zout
paprikapoeder
cayennepeper
1 eetlepel olie
Bereidingswijze van het recept
Voorbereiding:De pruimen wassen en een nacht in de port laten weken.
Verder:Laat de varkensbiefstukken opensnijden door de slager.
Laat de pruimen uitdruipen.
Wrijf de varkensbiefstukjes van binnen in met basilicum en peper,stop 3 pruimen in elke inkeping en maak de opening met houten prikkers dicht.
Roer de port door het water en breng dit op een zacht vuur aan de kook.
Roer de aroma door de room,met 1/2 theelepel zout,paprikapoeder en cayennepeper en laat dit aan de kook komen.
Bestrijk de varkensbiefstukjes met olie en grill ze 6-7 minuten aan elke kant.
Tijdens het grillen de biefstukjes nog een keer met olie insmeren.
Strooi voor het opdienen zout over het vlees en geef de saus er apart bij.
Serveer met stokbrood of aardappelkroketten.