Recept: Champignon-kaassoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Soepen, met zuivel15

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

pakje champignonsoep
1/2 bakje champignons (flinterdun gesneden)
150 gr. kipfilet (in dunne reepjes gesneden)
bakje roomkaas met knoflook en kruiden (150 gr.)
beetje peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak champignonsoep zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Zodra de soep kookt de kipfilet en champignons erdoor doen.

  3. 5 minuutjes laten koken op laag vuurtje en dan 3/4 van het bakje roomkaas erdoor roeren.

  4. blijven roeren tot de kaas helemaal in de soep is gesmolten.

  5. Serveren in bord dan nog theelepeltje roomkaas midden in het bord op de soep leggen.

  6. Bestrooien met beetje peterselie.

  7. Om de soep een feestelijker tintje te geven (bijvoorbeeld bij een dinertje) dan paar lepels cognac toevoegen voordat de kaas wordt toegevoegd.