Recept: Ananas-garnalensoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 rode uitjes
3 schijven ananas(verse)
2 teentjes knoflook
100 gram tahoe
2 eetlepels arachideolie
1 mespunt gemberpoeder
1 liter kippenbouillon
2 eetlepels thaise vissaus
1 eetlepel fijngehakte peterselie
12 grote,gepelde gekookte garnalen
1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk.

  2. Snijd de ananasin kleine stukjes.

  3. Haal het velletje van de knoflookteentjes.

  4. Snijd de tahoe in kleine blokjes.

  5. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.

  6. Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookpers boven de ui uit.

  7. Voeg de gember toe.

  8. roer ui,knoflook en gember door elkaar.

  9. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.

  10. roer de blokjes tahoe,stukjes ananas,vissaus en ten slotte de peterselie en garnalen door de hete soep.

  11. Laat de soep niet meer koken.

  12. Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen zitten.

  13. Strooi er bieslook overheen.