Recept: Witlofsoep met spekjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250g witlof
1 ui
1 teentje knoflook
100g gerookte spekblokjes
1l kippenbouillon
1dl room
2 klontjes suiker
Boter of margarine
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
Zout
Peper
1 ui
1 teentje knoflook
100g gerookte spekblokjes
1l kippenbouillon
1dl room
2 klontjes suiker
Boter of margarine
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
Zout
Peper
Bereidingswijze van het recept
Snipper de ui en de knoflook.
Maak het witlof schoon, spoel het en snij het in kleine stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in wat boter en doe er het witlof bij.
Laat samen even stoven.
Doe er de bouillon, de suikerklontjes en de kruiden bij.
Laat alles in een halfuur garen.
Haal de tijm en laurier uit de pan en giet er de room bij.
Mix de soep fijn.
Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof.
Strooi ze vlak voor het serveren in de soep.