Recept: Wortelveloute met noten
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
750g wortelen
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
1 eetlepel sojasaus
Maisolie
50g cashewnoten
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
2 eetlepels gehakte verse koriander
Peper
zout
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
1 eetlepel sojasaus
Maisolie
50g cashewnoten
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
2 eetlepels gehakte verse koriander
Peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Schraap de wortelen, snij ze in stukken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Fruit de ui glazig in een beetje maisolie.
Schep er de knoflook, de wortelen en de gember door.
Schenk er 1,5 l water bij.
Dek af en laat 25 minuten zachtjes koken.
Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
Doe de helft ervan bij de soep.
Pureer met de staafmixer.
Voeg er de sojasaus aan toe en breng de soep verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Laat nog heel even doorkoken.
Werk af met de rest van de noten en wat verse koriander.